by • 2 augusti, 2010 • ArtiklarComments (26)724

Hur du jailbreakar din iPhone 4

iphone-jailbreak

UPPDATERING:

  • Det finns nu möjlighet att via en jailbreakad iPhone köra Facetime över 3G. För att kunna göra detta behöver man installera en applikation som heter My3G till en kostnad av 2.79 dollar. Programmet går att köpas via Cydia.
  • För att åtgärda problem med MMS / Facetime efter jailbreak krävs en uppdatering via Cydia.

comex

Du kan nu Jailbreaka direkt från din iPhone 4.

Att jailbreaka innebär att man låser upp möjligheten att installera program utan att behöva använda App Store och därigenom slippa Apple’s hårda regelverk för vad som är tillåtet att köra.

Innan man ger sig i kast med att jailbreaka sin iPhone bör man ha två saker klara för sig

Apple har gått ut och sagt att garantin kan försvinna om man jailbreakar sin enhet. Skulle man få något problem kan man dock till 99% av fallen återställa hela telefonen till ursprungsläget via en vanlig återställning i iTunes.

Vilken person som helst kan utveckla och ladda upp applikationer utan någon kontroll över innehållet, detta är både en för och nackdel. Samtidigt som friheten för utvecklarna ökar kommer även högre krav ställas på den den enskilde användaren. Även om applikationen man installerat ser helt normal ut kan utvecklaren mycket väl implementerat någon form av skadlig kod i bakgrunden, tänk dig för.

Detta är genomfört och testat under iOS 4.0.1, det finns ingen garanti för att det kommer att fungera för kommande versioner av operativsystemet.


Nu när vi informerat om dessa två punkter kan vi köra igång med en jailbreak

1.
Öppna Safari på din iPhone och surfa till www.jailbreakme.com
Dra i släden för att starta jailbreak processen.

01

2.
Avakta tills du ser följande popup fönster.

IMG_0007

3.
Grattis, din iPhone är nu frisläppt från fängelset.
Tryck på OK och kontrollera att du fått en Cydia applikation installerad.

IMG_0008

4.
Cydia är en App Store fast för program som släpps för jailbreakade enheter.
När du startar Cydia för första gången får du välja vilken typ av användare du är. Är du osäker bör du välja det första alternativet vilket är User (Graphical Only).

IMG_0009