by • 11 april, 2010 • ArtiklarComments (13)867

Så fungerar App Store på iPad i Sverige

Uppdatering 2010-05-26: Denna artikel gäller inte längre då både App Store, iBooks och iWork fungerar med svenska konto numera.

Tills iPad kommer till Sverige någon gång till hösten så lär Apples nya platta toppa den svenska importen. Med virtuellt tangentbord och möjligheten att uppdatera systemet när det väl kommer svenskt språkstöd så finns det inte många hinder – till och med strömladdaren går att använda i våra nät – allt du behöver göra är att byta stickkontakten.

Du behöver inte ha något iTunes Store-konto eller Apple id för att aktivera din iPad här i Sverige. Du behöver inte heller registrera den mot Apple.

Men så var det ju det här med App Store – den absolut största anledningen att köpa en iPad. För närvarande verkar det råda en smula osäkerhet om vad som gäller, går det att köpa spel och program till iPad på svenska App Store eller behövs ett amerikanskt konto?

Svaret är ja, du kan köpa iPad-appar på svenska App Store men bara genom iTunes Store på din dator. Där använder du ditt vanliga konto och kan söka upp det program eller spel du vill ha.

Svenska iTunes Store

Trots att apparna redan finns på svenska affären så är dessvärre inte layouten anpassad och till skillnad mot den amerikanska varianten går det därför inte att sortera på appar tillhörande iPhone respektive iPad.

Men genom att byta till den, vilket du gör genom att klicka på flaggan längst ner till höger i iTunes Store, kan du hitta den app du vill ha. Byt sedan tillbaka till svenska och köp den som vanligt. Synka sedan över programmen via USB-kabeln.

Amerikanska iTunes Store

Det går däremot inte att köpa direkt från din iPad. Den versionen av App Store fungerar endast i amerikanska utgåvan. För att nyttja den krävs då ett amerikanska iTunes-konto. Lösningen är här presentkort från Ebay som du använder för att skapa konto och även handla. Appar köpte på detta sättet synkas över till datorn precis som vanligt. En annan anledning att du vill ha tillgång till den amerikanska delen är att iBooks, Pages, Keynote och Numbers endast finns där.

Det går bra att ha appar från olika konton i samma iTunes. Tillhör de olika nationaliter kan det dock bli problem om du använder ”Uppdatera alla”-knappen i iTunes Store. Då kommer ett felmeddelande som detta att dyka upp.

iTunes-felmeddelande

Lösningen är att uppdatera dina appar en och en åt gången. Först väljer du de svenska och sedan byter du konto och uppdaterar de amerikanska.

Svenskköpta Appar kommer att vilja uppdateras vid behov via iPaden genom att visa en röd badge på App Store-appen. Av naturliga anledningar (affären finns som bekant inte på svenska) så går inte och när det väl händer vill App Store på iPad försöka gå in på den svenska och uppdatera.

För att lösa problemet ser du till att alla program uppdateras som de skall via iTunes Store på datorn och sedan går du in under Settings på din iPad och loggar in på det amerikanska kontot där. Slutligen går du åter igen in på App Store för iPad och du får reda på att alla program är ”up to date” och den röda badgen är borta.