by • 16 augusti, 2010 • ArtiklarComments (9)535

Säkra lösenord på alla enheter med 1Password

1password_mac

Med allt fler tjänster på internet som kräver användarnamn och lösenord så blir det omöjligt att ha alla i huvudet. Kanske löser man det genom att ha samma lösenord på alla sidor och tjänster man loggar in på men det är inte så smart alls. Inte heller är det så bra att skriva in dom i exempelvis anteckningar för att alltid ha dom med sig. Blir din iPhone, iPad eller Mac stulen så står du där med alla lösenord på vift.

Lösningen heter 1Password från Agile Web Solutions. Programmet finns i versioner för Mac, iPhone, iPad och Windows. För iPad och iPhone gäller att det finns antingen en version för båda versionerna om man har det. Eller så kan man köpa det till antingen iPhone eller iPad. Köper man PRO versionen som är för båda blir det billigare än att köpa de båda andra var för sig. Så funderar du på att skaffa en iPad så kan det vara smart att köpa PRO versionen.

I senaste versionen av 1Password så hanteras synkningen mellan alla enheter enklast med hjälp av DropBox. Har du inte skaffat DropBox ännu så är det dags. Med tjänsten så får du dels 2GB gratis utrymme att lagra sin data på samtidigt som den kan nås från alla dina iEnheter. Skaffar DropBox gör du här. Med DropBox på din dator får du en lokal mapp som synkroniseras automatiskt med molntjänsten och gör dina filer åtkomliga från Safari eller som sagt din iPhone eller iPad. Säkert och smidigt.

När du använder 1Password på din Mac så installeras ett plugin till Safari som gör att du inte behöver skriva in dina användarnamn och lösenord manuellt i 1Password. När du loggar in på en av dina tjänster så frågar programmet om det ska spara inloggningen. Mycker smidigt då man inte behöver sitta och manuellt skriva in allt. När du nästa gång ska logga in på webbplatsen är det bara att klicka dig in via genvägen i 1Password. Då loggar programmet in dig automatiskt. Du behöver nu aldrig mer komma ihåg inloggningen.

Vill du ha extra säkra lösenord för dina tjänster så kan 1Password generera säkra lösenord åt dig. Rekommenderar verkligen detta program. Det är inte gratis utan du får lägga ut några hundralappar om du ska ha det på alla enheter men säkerheten är väl värd den investeringen.

1password_ipad_iphone

1 Password PRO för både iPhone och iPad – 109kr
1Password

1 Password för iPhone – 75kr
1Password

1 Password för iPad – 75kr
1Password