by • 12 februari, 2009 • NyheterComments (0)310

2009 blir ett bra spelår för iPhone

Förutom att 2009 kommer att ge oss i Sverige MMS, finns en hel drös med intressanta spel att sukta efter . Därför bestämde vi oss för att ta en närmare titt på ett par av dom, här vankas spelorgasm med heta titlar i en enda stor orgier.

Need for Speed

EA fortsätter att pumpa ut Need for Speed spel av varierande kvalitet. Det går dock inte att förneka att det ser rysligt lovande ut i fickformat. Frågan är om man någonsin kommer kunna leverera ett bilspel med bra kontroll till iPhone, de flesta utvecklare verkar nöja sig med att bilen svänger när man tiltar den. Det gör det inte.

Prey

Som vi rapporterat tidigare kommer Prey att komma till App store, men det är inte utan att en viss skepsis infinner sig, spelet blev ju som bekant inte riktigt vad man lovat. Man kan dock inte förneka att det ser fantastiskt bra ut. Intressant att se hur kontrollen kommer att fungera.

Metal Gear Touch

WTF? Sade en hel värld, Xbox-ägarna gick bananas och Sony kunde andas ut.
Nästa Metal Gear kommer till iPhone/iPod Touch. Hoppas nu verkligen att man gör ett riktigt spel utav det och inte ett entimmesspel . Ge oss ett riktigt MGS-spel snälla, Konami, snälla!

Rolando 2

Att Rolando skulle få en uppföljare kom knappast som en överraskning. Spelet var ju som bekant det på förhand mest omtalade spelet till iPhone & iPod Touch. Rolando 2 kommer ut 2009, så mycket mer har man inte avslöjat.

iDracula

iDracula kan vara det sämsta namnet på ett spel, men det ser lovande ut i väntan på att Diablo III skall anlända. Spelet kommer att vara ett klassiskt ”Shoot-em-up” a’la Diablo med en twist. Lät det konstigt? Det blir det nog också.

The Oregon Trail

En 80-tals klassiker gör comeback. The Oregon Trail i upputsad förpackning. Simulator och pussel, 2 in 1. Huruvida det kommer fungera i fickformat törs vi inte sia om.

Pinball Fantasies

Först fick vi frossa i klassikern Pinball Dreams, nu kommer uppföljaren tillika retro-succén Pinball Fantasies.
Alla fyra borden intakta med de klassiska ljuden. Kan inte bli annat än fantastiskt.
Detta är bara ett utval av vad som komma skall.