by • 1 februari, 2009 • NyheterComments (3)283

Adobe påstår att Flash är på väg till iPhone

Adobe FlashEnligt en Adobe-chef håller Adobe på att utveckla Flash för iPhone ihop med Apple, detta i en intervju med Bloomberg. (via omiPhone.se)

Ända sedan iPhone presenterades har Flashs vara eller icke vara på plattformen varit uppe för diskussion. Apple- vdn Steve Jobs har själv sagt att Flash är för resurskrävande i sin nuvarande form och light-versionen som används hos vissa andra mobiltelefoner är för dåligt.

Adobe å sin sida har officiellt sagt att man utvecklar Flash till iPhone som vilket program som helst men i slutändan är det alltid upp till Apple att godkänna det. Dessutom vill vi ju i så fall ha det till att visa filmer och annat innehåll på webbsidorna, inte som externt program.

Det har också spekulerats i att Apple inte vill släppa fram Adobe på den mobila marknaden för att inte förlora den kontroll som man faktiskt har i och med iPhone. Flash har dessutom ofta varit sämre på Mac än PC rent prestandamässigt.

Så om det nu är så att Apple låter Adobe introducera Flash till iPhone får vi hoppas att man också satt en del motkrav även för Mac-versionen.

Ärligt talat så är rena Flash-baserade webbsidor helt på väg ut i från den moderna webben och idag används det väl mest som videofilmsspelare och reklambanners. Varav det förstnämnda är något som man antaligen kommer att kunna göra direkt via HTML-kod i framtiden.