Övrigt

Apple söker utvecklare som kan “tänka nytt” kring iLife-programmen

iLife 11

Apples personalstyrka på över 80 000 anställda, varav 50 000 befinner sig i Apples hemland, tycks inte vara nog för att åstadkomma vissa saker. I nya jobbannonser publicerade på Apples webbsida letas det just nu efter tre nya programmerare som  letar Apple efter personer som vill “tänka nytt” vad gäller iLife-sviten och dess applikationers gränssnitt och utseende.

Apple’s Applications engineering team is looking for an enthusiastic Cocoa engineer to help us re-imagine how user interfaces should be built and work.

Om detta är en effekt av Apples nyligen gjorda omorganisation eller inte är svårt att sia om. Faktum är dock att Jony Ive nu är chef för Apples grafiska design och det bör vi så småningom få se en effekt av. Om det är till det bättre eller sämre när det gäller iOS är det nog inget snack om, där Apple grävt ner sig den mörkaste och djupaste skeumorfiska grotta teknikvärlden någonsin skådat.

Det är antagligen inte en alltför vågad gissning att Ive kommer leda Apples iOS-utveckling bort från linjerat papper och analoga bandare. Men då Apples Mac-program (bortsett från de som spridits via iOS) överlag inte lider av samma problem ska det bli intressant att se på vilka sätt gränssnitten för GarageBand, iPhoto och iMovie kommer vidareutvecklas.

VIA: CULT OF MAC
KÄLLA: APPLE
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!