Övrigt

Både Camera+ och Afterlight uppdaterade med manuella kontroller

Två av de populäraste foto-apparna i App Store har nu båda uppdaterats för iOS 8 och de manuella kontroller som detta ger möjlighet till. De har löst det på lite olika sätt men gemensamt är att det börjar bli väldigt mycket kotroller och knappar på skärmen när man ska fotografera så det är inte bara till fördel.

camera_plus_iphone_6

Camera+

Camera+ använder sig av ett sorts virtuellt skrollhjul som ligger horisontellt där inställningar för slutartid och och exponering kan justeras. Det kanske krävs lite övning men det är lite krångligt att justera. En smart funktion är dock att även var skärpan i bilden ska ligga kan justeras med detta hjul.

Andra funktioner som letat sig in i denna version 6 av Camera+ är möjligheten att välja vitbalans när du fotograferar samt en makro-funktion när du vill ta närbilder på riktigt små saker.

Camera+ för iPhone kostar 15 kronor i App Store. Det finns också en version för iPad som kostar 38 kronor i App Store men den har inte uppdaterats sedan januari men det kanske är på gång där också.

Läs våra tidigare inlägg om Camera+.

afterlight_iphone_6

Afterlight

Afterlight har valt ett mer avskalat gränssnitt för sina kontroller med en enkel slider som justerar skärpan, slutartid, iso och vitbalans. Det är inte lika tydligt vad du ändrar till som på Camera+ men det känns betydligt mer lättanvänt med en hand. Appen har i och med denna uppdatering också optimerats för iPhone 6 och 6 Plus.

Afterlight för iPhone och iPad kostar 7 kronor i App Store.

Läs våra tidigare inlägg om Afterlight.

Läs också: Ta manuell kontroll över kamera-inställningarna i iPhone

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!