by • 19 oktober, 2008 • NyheterComments (0)187

Battlestations Midway – ”It is to wage war, by sea, land and air”

Battlestations Midway är till en början som en tråkig tv-serie som man följer för att man inte har någonting annat att göra för att sedan bli helt ok. Allt börjar med att japanerna attackerar Pearl Harbor vilket i och för sig är en bra ursäkt för att vi skall få lära oss köra torpedbåt.

När vi torpederat klart hamnar vi i stället uppe i ett flygplan och så alternerar spelet i början. Tyvärr är varken båt- eller flyguppdragen spelets starka sida och det är också därför det tar ett tag att komma in i det. Det är först när vi avancerat så högt upp i millitärrankingen att vi får styra ett hangarfartyg som det börjar bli intressant. Då blir det nämligen helt plötsligt ett strategispel. Vi väljer vilka flygplan vi vill skicka iväg mot de stackars japanerna och själv kan vi sitta och mysa på behagligt avstånd, eller hoppa in i cockpitten för lite action. Senare tar vi kontroll över hela baser och då kommer även båtar in i bilden, allt i från torpedbåtar till stora slagskepp.

Mellan uppdragen är det videosekevenser som visar oss vägen upp i heirarkin och även förklarar det historiska runt stillahavsflottans eskapader under andra världskriget. Om de är empiriskt korrekta kan vi tyvärr inte avgöra då vi tillbringat på tok för lite tid på Wikipedia.

Allt som allt är Battlestations Midway ett spel vi växer med och till slut infinner det sig en stark känsla av tillfredsställelse.

Namn: Battlestations: Midway

Webbsida: www.feralinteractive.com/game/bsm

Releasedatum: Ute nu

Cirkapris 500 kronor

Battlestations är utlånat av Feral Interactive

Betyg 3/5