by • 26 februari, 2009 • NyheterComments (2)209

Dagens speltips till iPhone och iPod touch

Whack It. For Kids Vi har fått in lite tips på aktuella svenskutvecklade spel till iPhone och iPod touch. Först ut är ett barnspel som heter Whack It: For Kids som går för halva priset i vad utvecklaren kallar Recessin Sale. Tur att någon har humorn kvar i alla fall.

Spelet går ut på att banka på de små söta fluffiga djuren som har ovanan att hoppa upp i från fem olika hål. . Det är för väl att våra telefoner har härdat glas.

SteppinUstwo har precis släppt fullversionen av Steppin, ett spel som låter oss testa vår kordinationsförmåga i fingrarna, något som borde vara på topp efter allt spelande. Poängen är att använda fingrarna som om de vore ben och så snabbt som möjligt komma över till andra sidan. För att göra det måste vi hoppa fram på allt i från blad till lava-klumpar. Vi får också möjlighet att hoppa hage, åhh denna ljuva ungdom på Hallabroskolan.

Som vanligt när det kommer till svenskutvecklade (nåja, halvsvenskt i detta fallet) så är grafiken på topp.

SnailTvå spel som egentligen är digitala bilderböcker kommer från Hauntedhouse. De heter Oog & Gappo in the Kitchen samt The Birds & the Snail: Knock Knock. Den förstnämnda är helt språkoberoende och skapar berättelsen genom bilder och ljud och kidsen lär sig inte bara hantera multi touch-skärmen utan även kanske om möjligt få koll på disken också.

Titel nummer två innehåller visserligen engelsk text och fungerar som en interaktiv bok men med följer också riktigt finaillustrationer som dessutom går att påverka. En digital målabok kan man säga.