by • 22 augusti, 2009 • NyheterComments (0)183

Därför godkändes inte Google Voice till iPhone

Google Voice

När Apple nekade Google Voice till iPhone samtidigt som man tog bort tredjeparts-program med samma funktionalitet var inte bloggvärlden nådiga. Både Apple och AT&T fick sig många kängor. Men även USAs motsvarighet till Post & Telestyrelsen förundrades över hur det gick till och skickade ett brev med frågor till Cupertino.

Nu har Apple svarat på dessa frågor och anledningen att Google Voice inte godkändes var enligt företaget att det i allt för stor grad förändrade gränssnittet på iPhone. Telefon, SMS, telefonsvararen kopplas helt bort och går via Google. Med tanke på att det är just telefonens original-gränssnitt som gjort telefonen till den gigantiska succé som den ändå är så kan jag ändå förstå beslutet.

Vi får också svar på att det faktiskt är AT&Ts värdelösa 3G-nät som gör att program som skickar livetv via mobilnätet inte godkännes och på grund av samma operatör gäller det samma om ip-telefoni.

Läs mer hos Apple.com.

Jag tror och hoppas att Google Voice kommer sprida sig som en löpeld genom världen. Då kommer mobiloperatörernas dominans få sig en rejäl törn. Därför är det viktigt att Apple kollar på alternativ till detta. Antingen genom att integrera Google Voice från början eller hitta på en egen lösning.

Läs mer om Google Voice på Wikipedia.

Förhoppningsvis lär sig Apple av denna öppenhet och fortsätter prata i dessa ärenden. Sedan tidigare har Phil Schiller, ansvarig för Apples globala marknadsföring, mailat till iPhone-utvecklare och -skribenter och rätt ut missförstånd och vandringsmyter om varför program inte godkänts på Apple Store.