by • 25 februari, 2009 • NyheterComments (4)597

Därför tas Resa i Skåne bort från App Store

Skånetrafiken

Igår skrev vi om att en inofficiell version av Skånetrafikens trafikplanerare nu fanns till iPhone och iPod touch. Det tog emellertid inte många timmar innan programmet slutade fungera. Fredrik Olsson som står bakom programmet berättar själv i kommentarerna att han blivit ombedd att ta bort det av Skånetrafiken. Något han också utvecklar i en intervju till omiPhone.

Vi ringde upp Skånetrafiken för att höra varför och fick prata med Anders Vårmyr som är bland annat ansvarig för mobila applikationer.

– Det programmet var inte sanktionerat av oss och problemet är då att vi inte har kontroll och kan styra över belastningen på våra servrar. Det finns exempel där folk gjort gränssnitt som belastat dem allt för hårt.

Han fortsätter med att berätta att de har en egen iPhone-app på gång och den kommer ut snart.

Inget datum är satt men jag testade precis en version som i princip är release candidate. Bara några få saker kvar att fixa.

Anders Vårmyr nämner också att det programmet kommer att kräva att man är medlem på Skånetrafikens mina sidor. Bilden längst upp föreställer det nya programmet och källan är MacWorlds forum.

Sedan innan fungerar mobil.skanetrafiken.se bra men gränssnittet är inte allt gjort för iPhone och även här får vi reda på att det är något som man antagligen kommer att se över i framtida uppdateringar.