by • 8 juni, 2009 • NyheterComments (10)289

Detta är nya iPhone 3G S och den släpps i Sverige till sommaren

iPhone 3G S

Nya iPhone 3G kommer att se likadan ut som den gamla men får epitetet S och betyder Speed. Den är snabbare på alla sätt och vis både processormässigt, grafikmässigt samt att den stödjer snabbare 3G-hastigheten HSDPA.

Utöver detta kommer en ny kamera med 3 megapixlar samt auto focus. Kameran är mindre känslig för dåligt ljus. Du ställer in fokus och vitbalans med fingrarna (såklart).

Video

Även om det inte blev något Video-epitet så kan den spela in video. 30 fps, vga med autofokus fixar den. Apple tror att det här blir den mest populära handhållna videoenheten på marknaden, och det tror vi också.

Röstkontroll

iPhone 3G S stödjer röstuppringning och givetvis på ett extremt snyggt sätt. Röststyrningen gäller även iPod-delen, vi kan välja spellistor, artister och även Genius-funktionen via vår röst.. Hoppas nu att det inte blir så stora problem med vår fina svengelska.

Kompass

Den har kompass, kul för oss men mindre kul för alla de utvecklare som gjort fake-kompass-program då det inte bara följer med tekniskt utan även mjukvarumässigt.

Nike+

Yes yes yes, den har inbyggt stöd för Nike+!

Säkerhet och miljö

Vi kan kryptera vår data och iTunes-backuper stödjer det dessutom också. Miljövänlig rackare är den också den är fri från kvicksilver, arsenik och BFR (Vad är BFR?). Ingen PVC och förpackningen är 25% mindre än iPhone 3G.

Battertid

iPhone 3G inom parantes)

  • Internet via Wifi 9 h (6 h)
  • Video 10 h (7 h)
  • Ljud 30 h (24 h)
  • 2G-tal 12 h (10 h)
  • 3G-tal 5 h (5 h)

Priser

Amerikanska priser (det är ju det här med abonnemang) är 99 dollar för iPhone 3G 8 GB, 199 dollar för iPhone 3G S 16 GB, 299 Dollar för iPhone 3G S 32 GB.

iPhone 9 juli

Släpp

iPhone 3G S släpps någon gång  juli i Sverige (Amerikanarna och vissa andra får den redan den 19 juni)

Läs mer hos Apple.com och missa för allt i världen inte videoguiden som de lagt upp.