by • 29 juli, 2010 • NyheterComments (16)1476

Detta skall du tänka på när du byter till iPhone 4

I natt ungefär så där en nanosekund över tolvslaget så sätter iPhone 4-försäljningen igång.

En iPhone måste aktiveras innan du kan använda den och det kräver att du har ett simkort i den. iPhone 4 nyttjar microsimkort och det skall inte vara några problem att få ett nytt från din operatör. Men om du hellre vill använda ditt gamla finns en mall för att anpassa detta hos Macbloggen. Va extremt noggrann.

Får du tag på ett mikrosimkort men byter från en telefon som inte är en iPhone så gör du ändå bra i att ta fram kniven. Detta då absolut enklaste sättet att få över dina kontakter är just via simkortet. Tänk på att inte börja skära förrän du läst igenom instruktionerna nedan.

Har du MobileMe eller en Exchange-lösning behöver du inte tänka på att synkronisera kontakter, kalendrar och epost från datorn. iOS 4 har fullt stöd för detta direkt mot serven.

För dig som redan har en iPhone

  1. Om du redan har en iPhone 3G eller 3GS gör först du en sista synkronisering mot din dator med hjälp utav iTunes. På så sätt tar den även en backup av allt det senaste du gjort.
  2. När du sedan väljer att aktivera din iPhone 4 så får du frågan om du vill återställa från senaste säkerhetskopian. Väljer du det så kommer din iPhone 4 vara identiskt innehållsmässigt med din gamla iPhone.
  3. Klar att använda – glöm för Steves skull inte borta att lägga till en 4:a i signaturen ”Skickad från min iPhone”. Det gör du under InställningarE-post, kontakter, kalendrar.

För dig som byter från annat märke och har kvar ditt simkort

  1. Kopiera in alla dina kontakter från telefonen till simkortet om du inte redan gjort det. Dessvärre klarar SIM-kort bara ett nummer per kontakt.
  2. Ta fram kniven och skär till ditt simkort.
  3. Sätt in simkortet och aktivera telefonen via iTunes.
  4. Gå till InställningarE-post, kontakter, kalendrar och välj Importera SIM-kontakter.

För dig som byter från annat märke och har nytt simkort

  1. Se om din telefon har stöd i iSync via support.apple.com. Om inte finns det säkert en plugin.
  2. Synkronisera ihop din gamla telefon med iSync. På så sätt får du in alla dina kontakter på din Mac.
  3. Aktivera din iPhone 4 i iTunes och välj att du skall synkronisera dina kontakter från datorn med din iPhone.