by • 1 mars, 2009 • NyheterComments (2)550

Dropbox – ett USB-Minne på Webben

En mycket bra utmanare till MobileMe’s lagringstjänst är Dropbox. Du kan få 2GB med lagringsutrymme helt utan kostnad för att lägga upp filer som du önskar. Du kan också skaffa 50GB för $9,99/månad (ca 90 SEK). Programmet som du behöver ladda ner finns till OS X, Windows och Linux. Du kan även ladda upp filer via deras hemsida om du inte har tillgång till att installera programmet. Om så önskas kan du se dina filer genom att gå till deras hemsida med din iPhone eller iPod Touch.

Så, Vad är Dropbox egentligen?
Dropbox kan förklaras enkelt och kort som en ”Webb-mapp” Den fungerar som en vanlig mapp på din dator, fast skillnaden är att den automatiskt skickar upp innehållet du lägger i mappen till deras servrar där de antingen kan läggas upp privat åtkomst så att bara du kan nå filerna, eller så kan du lägga det publikt så andra kan nå det. Det som nog är mest imponerande med tjänsten är att om du gör en ändring på låt oss säga till exempel en bild, så sparar den inställningarna direkt. Om du då gör någon ändring som du ångrar? Inga problem, då kan du återställa originalfilen genom att högerklicka på filen och välja ”revisioner”.

Nu saknar den ju otroligt mycket som MobileMe har som synkning av kalender, kontakter och så vidare, men för just för lagring av filer så är den mycket bra. Det hela i sig går snabbt och smärtfritt. Man kan även kalla tjänsten för ”Ett USB-Minne på webben”. Själv använder jag den mycket under studerande, då jag snabbt och enkelt kan skicka upp ett dokument eller ett Photoshop-arbete i skolan och fortsätta arbeta med den hemma och vice versa.

Läs mer om tjänsten på: www.getdropbox.com