by • 2 augusti, 2009 • NyheterComments (0)179

En gammal dam på en kyrkogård är tråkigare än det låter

graveyard_scrn01

iLove har precis recenserat ett ganska underligt spel, nämligen inget mindre än spelet The Graveyard från Tale of Tales. Spelet är likt inget annat spel där handlingen går ut på att du ska styra en gammal dam på en kyrkogård. Spelet har nominerats till finalist för ”Independent Game Festival” och belönats med ”European Innovative Games” bemärkelsen.

Spelet har sagts vara ganska intressant av en del personer för sin mörka, brusiga och bisarra stämning. Visst, det är en annorlunda stämning i spelet och någonting som jag inte har varit med om innan men personligen känner jag inte så mycket för detta spelet, och det är jag nog inte ensam om. Även om det var lite intressant till en början för att se vad själva spelet handlade och gick ut på så tog det inte lång tid innan man tröttnade. Det räcker att styra damen med en käpp i ett par minuter innan man tröttnar.

Spelet går ut på att du ska styra en gammal dam på en kyrkogård och sätta dig på en parkbänk och lyssna till musiken. Efter det kan du välja att antingen fortsätta gå tills du helt plötsligt utan orsak avlider eller stänga ner spelet.

Det kanske kan finnas folk som kan uppskatta detta såkallade märkliga ”mini-spelet”, men personligen föll det mig inte alls i smaken. Det var jobbigt, tråkigt och ville hellre stänga ner spelet än just spela färdigt det. En stund tänkte jag (och jag ursäktar till alla för mitt grova språk)  ”om inte kärringen dör snart så gör jag det”. Så hemskt tyckte jag faktiskt att det var att spela det tyvärr. Men som sagt innan, en del personer kanske uppskattar spelet!

recensionikon 1/5 iLoves

+ Annorlunda spel

– Drygt!

Det finns en demoversion av spelet du kan testa på Gamersgate. Fullversionen av spelet låser upp möjligheten att avlida på kyrkogården kostar 5 USD, vilket är cirka 40 kronor.