Övrigt

Facebook Messenger får egen webbplats

Så till sist lanserar Facebook det som många väntat sig – en dedicerad webbklient för Facebook Messenger, och för en okänd summa pengar har Facebook köpt loss domänen messenger.com för ändamålet.

Väl inloggad är det i princip som att starta Messenger-appen på en iPad – alla konversationer i en lista till vänster och själva dialogen till höger. Trycker du på i-symbolen får du fram ett högerfält där du ser information och inställningar om den du pratar med, så som direktlänk till personens Facebook-profil och mute-inställningar. En plusknapp finns även för att lägga till personer i en befintlig konversation.

För Mac- och Safari-användare ser gränssnittet i mångt och mycket ut som Apples Meddelanden-app, och webbtjänsten har också stöd för Safari-notiser som skickas med push-hastighet.

Messenger.com konversation copy

Facebooks enorma och animerade emoji-bilder finns där, likaså möjligheten att skicka egna foton och den välanvända Tummen. Möjligheten att ringa samtal över internet finns dock ännu inte, och även om personer som aktiverat Facebooks funktion för att överföra pengar nu också kan göra det från webbtjänsten är det något vi svenskar får fortsätta vänta på.

Hoppa över till Messenger.com för att testa. En del indikationer har kommit att tjänsten till en början endast är för engelskspråkiga användare, men undertecknad hade inga problem att logga in. Dock har jag Facebook inställt på engelska.

Uppdaterat: Om du använder messenger.com/login så fungerar det även för dig som inte kan komma in via förstassidan.

[via: http://gizmodo.com/facebooks-messenger-app-is-now-a-full-fledged-social-ne-1696562421 “Gizmodo”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!