by • 16 september, 2008 • NyheterComments (0)318

Filmindustrin vill inte göra om samma misstag som musikindustrin

Med misstag menar de att iTunes Store har blivit för dominant i deras ögon och att dess innehåll bara fungerar på Apples produkter. Därför kommer de att ta fram en ny ”öppen standard” som skall fungera hos allt och alla. I alla fall i teorin.

Detta är något jag kan förstå, att de vill att deras filmer och tv-serier skall fungera på alla möjliga olika enheter, men sist jag kollade fanns det en sådan standard. Inom musikvärlden heter det mp3 och aac med mera och inom filmvärlden heter det DivX, eller till och med Xvid om de inte vill betala några licensavgifter.

Men nej nej, nu skall de ta fram ytterligare något som ingen kommer att annama. Givetvis är Microsoft inblandade. När skall de lära sig att de som vill piratkopiera redan får tag på allt material och att det är inte deras vänner som sprider det utan källor inom industrin. Och de som inte vill piratkopiera de är tvingade till det för att filmindustrin inte släpper loss allt sitt material på iTunes Store med flera ställen.

Att filmerna på iTunes Store inte fungerar med annat än Apples produkter är faktiskt filmindustrins fel, jag är säker på att Apple skulle släppt filmer utan DRM-skydd precis som man gjort med musikfiler vars skivbolag godkänner det.

Läs mer hos Appleinsider.com