by • 29 januari, 2009 • NyheterComments (2)287

Följ oss på Bloggy

Bloggy

Mikro-blogging är det nya svarta och nu kan du följa oss via den svenska tjänsten Bloggy.se. Där kommer jag, Peter Esse, ge tips om bra länkar som kanske inte riktigt kommer med här på iLove.nu men som ändå är intressanta utifrån ett Mac-perspektiv.

Vi kommer att lägga in en Bloggy-ruta här på webbsidan inom kort men tills dess hittar mig via esse.bloggy.se.

Så vad är skillnaden mellan en riktig blogg och en mikroblogg? Mikrobloggandet kan man se lite som ett SMS, dels är det ungefär lika många tecken som tillåts (140 i Bloggys fall) och dels handlar det om snabbhet, att bara slänga iväg en kommentar när man står och köar på systembolaget, posten eller något annat kövändligt ställe. Mikrobloggandet är också samlade till ett par olika sidor och det är alltså inget som man själv startar på egen server eller webbhotell. Registerar du dig på Bloggy kan du sedan följa mina och andras diskussioner eller själv deltaga. 

Mikrobloggandet har också blivit uppmärksammat då man ofta slår tradionella nyhetsmedier i snabbhet, konkreta exempel är terrordåden i Indien, flygkraschen/landningen på Hudson-floden samt vår folkkära jordbävning här i Skåne.

Den största mikroblogg-tjänsten i Sverige är idag antagligen status-möjligheten i Facebook.

Läs mer hos Wikipedia.