by • 19 januari, 2009 • NyheterComments (1)491

Hemma hos: Micke Fält

Micke Fälts skrivbord

Det var den stora HemPC-reformen som gjorde att Micke Fält blev stolt Mac-användare. Innan dess ägde han en gammal PC som stod och samlade damm och virus. Micke Fält berättar:

– De hade en stor utställning på stadshuset och i ett hörn stod en ensam kille med sina Macar, det var helt tomt där, inte en enda människa, jag gick dit direkt och berättade att jag bara ville det skulle fungera när jag kopplade in mina kameror och filmutrustning. Säljaren lovade att jag kommit till rätt ställe.

Han kunde uppenbarligen hålla vad han lovade för nu cirka 7 år senare har Macen som då köptes blivit fem nya.
– Ja, jag blev ju biten ganska snabbt, nu har faktiskt alla i familjen en varsin och jag har två. Min son har dessutom blivit rätt påverkad. Det första han skrev när han började skriva var en lapp till mig med orden Mac är bäst, säger Micke Fält och skrattar.

– Det är inte mycket jag behöver lära dem, visar jag en gång hur de skall rita, titta på bilder och video så kan de det sedan. Jag gav min iPhone till dottern för att hon skulle sitta och titta på film och efter ett tag frågade hon om hon fick ringa till mamma. Men när jag skulle visa hur man gör hade hon redan gått in i menyerna och letat reda på kontaktuppgifterna och känt igen bilden, så frågan var inte hur hon skulle gör utan om hon fick göra det. Hon hoppar runt i den som ingenting.

Micke Fält jobbar till vardags i ett jeanstvätteri. Då tvätteriet inte är till för att tvätta smutsig tvätt utan färga och designa om jeans krävs det en dator för att skapa tvättprogram och färgrecept. I detta fallet en MacBook. Tyvärr finns bara mjukvaran som måste användas till Windows men det löser programmet Parallels fint, med det kan han använda Windows på Macen precis som om det vore vilket program som helst.

Det var inte heller några problem att få in en MacBook i en annars PC-orienterad butikskedja.
-Jag frågade om jag kunde få en Mac, de undrade hur det skulle gå med Windowsprogrammen, jag förklarade och sedan var det inga problem. Jag har den även till att lyssna på musik annars skulle man ju inte palla med ljudet där inne.

Att Jeans och Apple-produkter har en nära koppling kommer vi att visa i en framtida artikel men Micke Fält går ett steg längre och förklarar att det hela handlar om känsla för form och kvalité.
– En viktig del i det hela är känslan i det hela, om det är datorer, jeans- eller skateboard-samlingen spelar ingen roll. Gamla och nya jeans i schysst kvalitet och känsla. När det kommer till skateboards är det den där oldschool-känslan och med Apple-prylarna är behagliga i formen, utseendemässigt och känslomässigt. Jag kan sitta länge och bara känna på min iPod mini där under- och ovansidan är skarpa medan sidorna är mjukt formade.

MacBook Micke himself pk2814 pk2850 pk2862 pk2866 pk2878 pk6629 pk6643 pk6665 pk6676

Foto: Peter Kroon

Vill du visa upp ditt hem? Skicka in dina bilder och beskrivningar till mig!