Övrigt

Instagram smyglanserar ny meddelande-app: “Bolt”

Nästa skapelse från Facebook-ägda Instagram heter Bolt och är kort och gott en meddelandetjänst. Till skillnad från Instagram där det går ut på att skapa ett flöde som andra kan följa, och även följa andras flöden, handlar Bolt om att skicka meddelanden, bilder och videoklipp till nära och kära – en i taget.

Avskalad funktionalitet

Registrering görs via mobiltelefonnumret, varken Facebook- eller Instagram-konto är ett krav. Väl registrerad hittar Bolt andra du kan kommunicera med genom att söka igenom kontaktboken.

Bolts USP verkar vara att det ska gå blixtsnabbt att skicka en bild eller ett videoklipp. Istället för att först ta bilden eller filma klippet är det bara att trycka på dina vänners avatar-ikoner i nedre delen av skärmen. Ett kort tryck resulterar i ett foto, och håller du inne fingret på din väns ansikte börjar kamera filma istället. Så fort fingret släpps skickas videoklippet eller bilden.

Det finns ingen möjlighet att skicka till flera personer samtidigt och går inte heller att ladda upp bilder och klipp från telefonens bildbibliotek. Likt Snapchat går det att lägga på lite text innan bilden tas.

Utseendemässigt och utformningen av gränssnittet ser mer eller mindre ut som en klon av en annan snabbmeddelandetjänst, Mirage.

Testas i tre länder

Appen har endast lanserats i Singapore, Nya Zeeland och Sydafrika, och enligt Instagram beror det på att dessa tre länder har en stor andel Instagram-användare, uppdaterade enheter (Ice Cream Sandwich) samt att de är duktiga på engelska – sammantaget bra testmarknader.

Facebooks mål är tydligt

Det råder ingen tvekan om att Facebook och Instagram har Snapchat-användarna i sitt sikte. Genom nyligen förvärvade WhatsApp, nyligen lanserade Slingshot och nu med nya Bolt försöker den sociala jätten ta del av de 700 miljoner skickade Snapchat-meddelandena som skickas varje dag.

Det är tydligt att Facebook strävar efter att få monopol på marknanden för meddelandetjäns

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!