by • 1 augusti, 2009 • NyheterComments (11)225

iPhone 3GS tog slut på bara några timmar

iPhoneMånga kunder har rapporterat hur de börjat köa redan på förmiddagen för att få en iPhone 3GS men att dessa tagit slut långt innan. Enligt samma källor skall tilldelningen av svart iPhone 3GS 32 GB varit den som flest velat ha men som det också funnits minst av.

Vår egen Gabriel Malmqvist från Macradion fick svaret från Telia-butiken att leveranstid på en sådan är upp till en och en halv månad två till tre veckor. De enda som vi pratat med som haft en chans att få tag på en under går eftermiddag är de som handlade hos Telenor, huruvida det är för att företaget fått större tilldelning eller att de sålt mindre är oklart. Jag skulle gissa på det sistnämnda då de fått mest kritik för sina priser.

Detta var väl rätt väntat, trots många analytiker och andras (Pontus Jeppsson är dock storsint nog att erkänna sitt misstag) olyckssång efter att iPhone 3GS lanserats. Apple visade dock redan första försäljningshelgen att man sålt minst lika många som man gjorde med iPhone 3G trots att 3GS började säljas i radikalt färre länder. Detta gjorde också att Sverige-lanseringen förmodat blev försenad ett par veckor och att tilldelningen blev mindre.