Övrigt

iPhone 6 påstås bli digital plånbok – “Mastercard och Visa är ombord”

Även om det bara är drygt en vecka kvar tills Apples september-event verkar ingen bromskloss ha kickat in när det gäller rykten, rapporter och läckor om iPhone 6. Nu verkar det som att den “stora grejen” med iPhone 6 blir mobila betalningar.

Tidigare i år framkom det att Apple suttit i förhandlingar med VISA om en mobil betallösning med utgångspunk i Apples kommande iPhone-modell, och det rapporterades att högt uppsatta chefer från andra kreditkortsföretag suttit i samtal med Apples ledning.

Nu rapporterar Re/code att Apple slutit ett avtal med det amerikanska kreditkortsföretaget American Express, samtidigt som Bloomberg säger att både VISA och Mastercard är klara. Informationen kommer från anonyma källor till de två nätsajterna som sägs ha insyn i förhandlingssamtalen.

Oklart om det blir en internationell lansering

Rent tekniskt ska en iPhone kunna lagra digitala versioner av kredit- och betalkort från de ansluta bolagen som sedan ska kunna användas för att genomföra betalningar. Om alla de kreditkortsuppgifter som Apple redan sitter på, tack vare iTunes, kommer att bli en del i denna lösning är oklart. Enligt insatta källor verkar det hänga på om bankinstituten som utfärdat kortet accepterar att de används för betalningar via en mobil lösning eller inte.

Ytterligare en förutsättning för dessa mobila betalningar är att säljare och butiker anammar tekniken.

Även om båda de stora internationella jättarna är med på tåget är det högst oklart om Apples satsning inledningsvis blir internationell eller inte. Blickar vi tillbaka i historien är trenden tydlig, med Apples “US First”-mentalitet som har hållit i sig. Detta trots att en större del av Apples intäkter sedan en tid tillbaka kommer från internationella kunder.

EasyPayRetail

 

Konceptbilder av Ricardo Del Toro (Dribbble)

NFC i iPhone 6

De tidiga ryktena från i somras pekade mot att Apple skulle fortsätta utesluta NFC-tekniken som de flesta andra smartphones idag är utrustade med, och istället förlita sig på Bluetooth 4.0 i kombination med Wi-Fi för alla transaktioner mellan iPhone och betalterminalerna.

Men nu pekar en hel del mot att iPhone 6 kommer att vara utrustad med NFC. Analys av bilder på läckta delar som påstås vara för iPhone 6 visar på att ett NFC-chip är integrerat i moder-/logikkortet. Chippet ska vara från det holländska företaget NXP, som enligt en färsk rapport (kräver inloggning) ska ha inlett ett samarbete med Apple.

Om Apple med hjälp av så kallade iBeacons – Bluetooth-sensorer som kan registreras av en iPhone – för att göra köpupplevelsen lite smidigare är troligt. Apple har hittills pratat väldigt lite om iBeacons överlag, vilket det kan bli ändring på under nästa veckas event.

[source:http://recode.net/2014/08/31/apple-9-9/ “Re/code”, http://www.bloomberg.com/news/2014-08-31/apple-said-to-team-with-visa-mastercard-on-iphone-wallet.html “Bloomberg”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!