Övrigt

“iWatch börjar inte säljas förrän nästa år”

De senaste dagarna har tunga medieröster förklarat att Apples numera bekräftade event den 9 september har potential att bli lika minnesvärd som de tre tidigare tillställningarna som Apple hållit i Flint Center de senaste 30 åren. Minst en men med stor sannolikhet två nya iPhone-modeller och en skarp version av iOS 8 är hyfsat säkra rätter på menyn.

Men utöver det verkar alltså Apple komma att presentera den länge beryktade armbandsprylen som vi i brist på mer kunskap så länge benämner som iWatch. Men nu kommer nya bud som berättar att Apple endast kommer att visa upp iWatch under eventet – försäljningsstart förväntas bli efter årsskiftet.

Samme man från samma nättidning som släppte nyheten om att iWatch kommer att presenteras sida-vid-sida med höstens iPhone-modeller säger nu fått veta att försäljningen av detta digitala klock- och/eller fitnessarmband kommer att påbörjas i början av nästa år.

Det kan förklara varför vi hittills inte sett en enda trovärdig fysisk läcka av produkten.

Presentera, vänta, sälj

Vanligtvis brukar Apple vara snabba med att göra en ny produkt tillgänglig för köp efter att produkten presenteras, men det finns ett par undantag i företagets historia, och den gemensamma nämnaren verkar vara att det rör sig om en helt ny produkt i en ny kategori.

iPhone presenterades i januari 2007 men började inte säljas förrän ett halvår senare, och iPad presenterades i januari 2010 men fanns inte på hyllorna förrän i mars samma år. Den produkt som sticker ut i det här sammanhanget är iPod som introducerades i slutet på oktober 2001 och fanns för försäljning drygt två veckor senare.

[source:http://recode.net/2014/08/29/codered-apple-wearable-wont-ship-until-next-year/ “Re/code”]

[related]Mer om iWatch[/related][display-posts tag=”iwatch” image_size=”thumbnail” orderby=”date”  posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!