Övrigt

Kameraexpert från Nokia börjar hos Apple

I takt med att Nokias mobildivision övergår till Microsofts famn har ett flertal olika Nokiaanställda börjat se sig om efter andra arbetsgivare än Microsoft. En av Nokias kameringenjörer som valt bort Microsoft är Ari Partinen som meddelar att han kommer att börja jobba på Apple.

Vad Partinen exakt ska jobba på hos Apple är givetvis inte känt, men med tanke på hans expertis är bör det vara kamerarelaterat och förmodligen också ha att göra med kamerorina i iPhone, iPad och iPod touch.

Hans titel på Nokia var “Lumia Photography Lead” och enligt hans LinkedIn-profil ligger hans expertis i flera olika aspekter av mobilkamerautveckling, som sträcker sig från optimering av bildkvalitet till tillverkning av kameramoduler. Han ska även ha jobbat som professionell fotograf i ett par år.

Hur mycket delaktighet Partinen hade i utvecklingen av de välrenommerade PureView-kamerorna för Nokias flaggskeppstelefoner som kan spotta ut ett fyrtiotal megapixlar är oklart.

[via:http://9to5mac.com/2014/05/09/apple-hires-senior-lumia-camera-engineer-ari-partinen-who-worked-on-nokias-pureview-cameras/ “9to5Mac”]
[source:https://www.linkedin.com/in/aripartinen “LinkedIn”, https://twitter.com/Partinen/status/464682028123062272 “Twitter”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!