by • 10 september, 2010 • NyheterComments (4)540

Laudio – Prenumerera på svenska ljudböcker i iPhone

laudio

En glad nyhet för du som har en iPhone och gillar ljudböcker. Bonnier startar tjänsten Laudio där du från 129Kr/mån prenumererar på ljudböcker på svenska till din iPhone. Du kan lyssna på webben och i andra spelare också men just till iPhone kommer en snygg och funktionsrik app för tjänsten. Appen är dessutom gratis och första månaden kostar 99 kr om man vill prova på.

Som Laudio-medlem får du en pollet (129 kr) eller två polletter (249 kr) per månad som motsvarar en valfri ljudbok. När man väl är medlem får man också rabatt på ytterligare köp av ljudböcker om en eller två per månad inte räcker.

I Laudio-appen lyssnar du på böckerna i ditt bibliotek via streaming eller offline. Den fungerar dock bara till iOS 4 så du som har en gammal iPhone 2G eller första generationens iPod Touch går du bet. Men har du en nyare enhet så drar den dessutom nytta av multitasking och du kan kontrollera uppspelningen med fjärrkontrollen på dina hörlurar.

En bra sak med tjänsten är att spelaren kommer ihåg var i boken du lyssnade senast. Du kan börja lyssna på webben och fortsätta i applikationen eller tvärtom vilken är bra om man lyssnar i soffan från datorn och sen i bilen/bussen/tåget på väg till jobbet.

Laudio