Övrigt

Lista på appar som är extra användbara i iOS 8

Många av nyheterna i iOS 8 är beroende av apputvecklare och deras vilja att anamma de nya tekniker och funktioner som Apple erbjuder. Med Extensions kan appar enklare kommunicera med varandra, med Widgets kan de visas i notiscenter och med det nya notisfunktionerna kan app-notiser bli interaktiva och funktionella.

Slutligen kan nu appar också ta tillvara på Touch ID som snart finns i tre iPhone-modeller och förhoppningsvis också i nästa generation av iPad och iPod touch. Aldrig tidigare har det varit så enkelt för utvecklare att erbjuda lösenordsskydd för sina appar, samt för användare att låsa upp något.

Nedan lisar vi appar som redan nu är uppdaterade och optimerade för iOS 8.

[line]

Calendars 5 (49kr)

Denna fenomenala kalender-app har nu stöd för att visas som en widget i notiscenter, där användare med en knapp snabbt också kan skapa en ny kalenderhändelse. Appens notiser har också förbättras och med ett enkelt nedåtsvep på en notisbanner dyker valet upp att snooza i två olika långa tider.

[line]

1Password – gratis

Denna kompetenta lösenordshanterare tar dels till vara på Touch ID-åtkomst för att låsa upp ditt lösenordsvalv men något ännu bättre är tillägget till aktivitets- och delningsmenyn. I Safari, och en rad andra appar, kan du nu snabbt och smidigt skriva in ett sparat användarnamn och lösenord.

I klippet nedan visar vår egen Tommie Podzemski hur funktionen fungerar i hans app InBrowser:

https://www.youtube.com/watch?v=Y4O99P_HJX8

[line]

Things – 75kr

Att-göra-appen Things har uppdaterats för iPhone och har utöver ett uppfräschat och tillplattat utseende fått stöd för aktivitets- och delningsmenyn i iOS 8. Med ett knapptryck kan du skapa en ny att-göra-uppgift utan att lämna den appen du befinner dig i.

Tyvärr har inte någon widget följt med i denna uppdateringen, men utlovas att komma inom de närmsta veckorna. Den intresserade kan redan nu se hur det kommer att se ut.  I denna uppdatering passade dock utvecklarna på att ge iPhone-versionen stöd för bakgrundsuppdateringar.

things2_5-app-icon.2x

[line]

Evernote – gratis

Evernote tar till vara på de flesta nya möjligheter i iOS 8. Det går att skydda tillgång till appen Touch ID, snabbt lägga till något till Evernote via den universella delningsmenyn samt ha en rad användbara genvägar till funktioner direkt i notiscenter.

Just Touch ID-skyddet kräver dock att du är en Premium-användare av Evernote vilket kostar pengar.

FullSizeRender 2

Evernote-ios_clip   Evernote-ios_today   Evernote-ios_touch

[line]

 Omnifocus 2 – 149kr

Denna fullfjädrade “att-göra”-app visar nu Idag-vyn direkt i notiscenter. Där går det även att markera uppgifter som avklarade.

Omnifocus 2 lanserades även idag för iPad.

Omnifocus iOS 8

[line]

Pedometer++ (gratis) och Runtime (22kr)

Båda dessa två appar är nu aktiva i notiscenter. Med Pedometer++ kan du snabbt se hur många steg du tagit under dagen och med Runtime kan du enkelt och smidigt starta och stoppa en löptur. Allt detta i notiscenter.

img_3998-copy  todaywidget

 

[line]

Yahoo Väder – gratis

Den välgjorda väderappen från Yahoo som vi recenserade i våras kan nu visa vädret i notiscenter. Tyvärr verkar en bugg göra så att denna widget inte sträcker ut sig helt och hållet på bredden, något vi hoppas fixas inom kort.

iOS 8 Yahoo Weather

 

[line]

Dropbox – gratis

Även appen för den populära molnlagringstjänsten tar redan nu tillvara på en del av nyheterna i iOS 8. För det första går det att med appens tillägg, via aktivitets- och delningsmenyn i appar, komma åt filer som ligger lagrade i din Dropbox. Genom samma meny kan du lagra filer till din Dropbox.

En widget har appen också fått, som visar de senast ändrade filerna.

FullSizeRender

 

[line]

Clear – 25kr

Den minimala appen för att-göra-listor Clear har även den fått stöd för att visa aktuella uppgifter i notisccenter.

Clear app iOS 8 notiscenter

[line]

 Wdgts – gratis

Wdgts är app som enbart erbjuder som namnet antyder ett antal widgets. Kalkylator, valutakonvertering, tidszoner och en månadskalender går att aktivera för notiscenter. En sista widget, som känns någorlunda meningslös, är “fotoram” som låter dig visa ett foto i notiscenter.

Wdgts iOS 8

[line]

Fler appar på väg

Detta är ett axplock av alla de appar som uppdaterats med stöd för iOS 8:s nya funktioner, och vi kan räkna med att fler kommer att uppdateras i rasande takt de närmsta veckorna.

Har du upptäckt någon app som har stöd för iOS 8:s nya funktionalitet? Skriv i kommentarerna så fyller vi på i listan tillsammans.

Läs om nyheterna i iOS 8 i våra tidigare artiklar:

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!