by • 28 oktober, 2009 • NyheterComments (9)192

Magic Mouse: nog är det magi alltid

Magic Mouse

Flipp eller flopp? Apples historia när det gäller möss är verkligen som den fula ankungen i dammen. Deras förra försök, Mighty Mouse, var så usel så knappast de mest härdade Mac-användare kunde säga att den var bra (förutom min gode vän Jeroen då, men han är ju av Holländsk börd vilket torde förklara det hela). Den trådlösa varianten var ännu värre, så dålig så jag lät yngsta dottern ta med den till skolan för att illustrera något på bokstaven M. Jag hoppades att någon skulle stjäla den så jag blev av med den för gott men tydligen har dess rykte nått riktigt långt för dottern tog stolt med den hem igen. Nu får de ha den när de leker hästgård, för ingen vettig människa vill ju använda junket.

Magic Mouse är alltså ett helt nytt kapitel. Formen påminner väl en aning om Magic Mouse i det att musen är ganska låg och utdragen. Men till skillnad från Mighty Mouse så fungerar den åtminstone som utlovat. Att den är trådlös gjorde direkt att jag blev lite skeptisk men den skepsisen fick raskt ställa sig i skamvrån för Magic Mouse är tusen och åter tusen gånger bättre på den punkten jämfört med sin trådlösa föregångare.

Hela konstruktionen är så otroligt mycket tajtare och Magic Mouse känns betydligt mer påkostad och mer genomarbetad jämfört med den trådlösa Mighty Mouse. Här har Apple lyckats riktigt bra.

Den beröringskänsliga ytan är verkligen precis så cool som jag hade hoppats på och kanske är mina labbar aningen för stora för denna mus, en person med mindre händer hade troligen trivts riktigt bra med den.

Jag tycker den är okej. Den duger bra till att slösurfa lite med, eller för lite allmänt desktoparbete, men ska man sitta framför Photoshop eller annat där man i princip konstant har handen på musen så är Magic Mouse åtminstone inte för mig. Handleden spänner sig på ett onaturligt sätt eftersom handen aldrig vilar helt avslappnat på musens yta. Istället får man hålla i den på ett lite krystat sätt vilket åtminstone för mig gör att jag blir utmattad i både handled och hand efter ett par timmars arbetande.

Priset då? 695 kronor är mycket pengar men trivs man bra med Magic Mouse är det värt pengarna. För egen del är jag kluven till huruvida jag kommer att använda den i framtiden, men resten av familjen gillar den skarpt och jag åker troligen på att beställa tre till från Apple Store ganska snart.

Magic Mouse lever upp till namnet. Den är magisk, och det behöver man inte vara någon Appleexpert för att förstå.

Leverantör: Apple
Pris: 695 kronor inkl. moms

Denna artikeln är skriven av Joacim Melin. Du hittar fler texter av honom på macpro.se.