by • 25 oktober, 2009 • NyheterComments (2)189

Mailplane: Gmail på Steroider

mailplane-iconEtt mycket klyftigt program som går under namnet Mailplane släpps snart i en ny version med stöd för offline-läge med Google Gears och signaturer för flera email-adresser kopplade till ett Gmail-konto. iLove har testat den nya versionen av programmet och har inte mycket att klaga på.

Mailplane är enkelt och lätt förklarat som en en hybrid av att Gmail framme i en webbläsare och som en vanlig mailapplikation. Till skillnad från genom att bara ha Gmail öppet i din webbläsare så finns många olika användbara funktioner som snabbar upp mailandet i din vardag.

Varför inte använda Gmail i Apples mailklient istället, kanske du då undrar. Svaret på detta är att du inte har så bra möjligheter att kontrollera ditt mailande som du vill. Kanske har du flera mailkonton kopplade till ditt Gmail-konto och vill skicka från en annan specifik email adress. Då är det ganska kört via till exempel Apple’s mailprogram. Du kan även ställa in signaturer för dessa olika mailkonton i den nya kommande versionen, vilket är mycket bra om du har en mail för jobbet och en annan mail för privat bruk.

mailplane

Mailplane är ett mycket bra program för den som ofta använder Gmail. Det är stabilt, snabbt och det är väldigt effektivt att använda. Enda nackdelen kan vara att det använder rätt mycket RAM-minne, men förutom det så fungerar allt frid och fröjd!

Under testtillfället blev även den nya kommande offlinefunktionen testad, vilken fungerar förvånansvärt bra. Användningsområdet för detta är till exempel om du måste få fram just ett specifikt mail när du inte har någon internet-anslutning tillgänglig att använda.

Mailplane är som Gmail på steroider. Det är vanliga Gmail med ett mycket mer effektiviserat arbetsflöde. Det har en aningen saftig summa som ligger på $24.95 (Cirka 180 SEK) men för den som ofta använder sig av Googles mailtjänst kan det definitivt vara värt att testa.

recensionikonrecensionikonrecensionikonrecensionikon 4/5 iLove’s

Testa mailplane och köp det här