by • 27 mars, 2009 • NyheterComments (12)440

Microsoft attackerar Apple – igen och igen och…

Microsofts VD har på senare tid pratat om att vi Mac-användare betalar 500 dollar extra bara för Apple-logan, innan dess har det pratats om Apple-skatt. Nu vet vi varför – de tidigare ”Im A PC”-reklamer från Microsoft har varit subtil kritik mot Apple men företaget har aldrig nämnts med namn. Något som nu har ändrats.

Lauren (som heter det på riktigt men som är med i Actors Guild och alltså är skådespelare) konstaterar att hon inte är cool nog att bli med Mac och att det bara finns en Apple-dator under 1000 dollar. Hon åker sedan i väg och köper en HP.

Vi får alltså reda på två saker. Mac-användare är coola (även om det är sagt med ironi placerar det Mac-användare över Pc-användare) och att det faktiskt går att få tag på en Mac under 1000 dollar samt att denna är 13″, inte en klumpig 15-tummare. Vi får också reda på att det finns hur mycket som helst att välja på i PC-butiken. Frågan är om tittarna verkligen upplever det som något positivt, att välja ut en PC känns ofta som att vara fast i djungeln utan vare sig GPS eller kompass. Att köpa en Mac under 1000 dollar är alltså lättare än att köpa en PC. Allt detta betalar Microsoft miljoner för att kommunicera.

Marknadsföring 1A säger att att den lilla spelaren gör rätt i att jämföra sig med den stora och visa på fördelarna men om den stora spelaren klankar ner på den lilla – ja då är det bara att börja stava till b a c k f i re.

Det finns många fördelar med en Windows-PC, kanske skall man lyfta fram dessa i stället?

Se fler Laptop Hunters-filmer