by • 9 april, 2009 • NyheterComments (1)200

Mindre efterfrågan på mini-bärbart

Apple Subnotebook

Det verkar som att efterfrågan på de absolut minsta mini-bärbara, sju och nio tum, minskar. Detta skriver IT24 idag. Det var för två år sedan som Asus lanserade sin Eee och framgången var ett faktum, i alla fall marknadsföringsmässigt för nu visar det sig att den inledande succén verkar vara svårt att hålla och kunder väljer allt oftare de lite större på 10 tum.

Det kan jag verkligen förstå, då jag testade en Eee så var det första jag tänkte på att tangentbordet var allt för litet. I övrigt var det en rätt trevlig maskin att bära med sig men det låga priset sätter verkligen spåren i dess plastighet och låga hastighet. En smidig skrivmaskin helt enkelt men inte så mycket mer.

Det är många som önskar att Apple släppte en liten billig bärbar men företaget menar på att marknaden inte riktigt är mogen och frågan är självfallet om den någonsin kommer att vara det.

Skulle det komma en billigare liten bärbar dator från Apple kan vi i alla fall vara säkra på att historien skrivs om vem som egentligen var först.

I Macradion avsnitt 14 kan du höra oss diskutera ämnet. Bilden längst upp föreställer ett av de mer trovärdiga photoshop-jobben på ämnet.