by • 18 oktober, 2008 • NyheterComments (0)213

Neverwinter Nights 2 – För rollspelsnörden

Tycker du att World of Warcraft är för simpelt ? Då är Neverwinter Nights 2 något för dig. Frågan är om det är något för oss.

Världens bästa rollspel har fått en uppföljare. I Neverwinter Nights 2 får du åter anpassa din karaktär och därefter välja mellan ondska och godhet eller lite mitt i mellan tillsammans med ditt alldeles egna episka entourage.

Neverwinter Nights 2 är för dig som tröttnat på enkelheten i World of Warcraft och vill anpassa din karaktär in absurdum. I min smak är det lite väl mycket anpassning innan jag får köra igång men är det ett äkta rollspel så är det.

Neverwinter Nights 2 tar det mesta från tidigare spel men gör det lite mer vilket oftast förstärker känslan av hur mycket du kan påverka det äventyr som det faktiskt är att spela. Det är inte alltid till godo dock. Hanteringen av alla de tusentals prylar som plockas upp från fienden när de dör är rätt omständligt. Det är svårt att hålla koll på vilken av ens medhjälpare som har sköld A och svärd B till karaktär C. Säkerligen en dröm för den riktiga inbitna, men mindre roligt för mig.

Namn: Neverwinter Nights 2 www.aspyr.com/product/info/84

Releasedatum: Ute nu

Cirkapris: 500 kronor

Betyg: 3/5

Neverwinter Nights 2 är utlånat av Network Innovation. Officiell svensk distributör är dock Macline.