by • 25 januari, 2016 • NyheterComments (3)2213

Night Shift får en knapp i Kontrollcenter i ny iOS-beta

Nästkommande stora uppdatering till iOS är version 9.3 och testas just nu i full fart av Apple och de utvecklare och användare som känner sig manade. Bland de större nyheterna hittar vi bland annat stöd för flera användare i de iPads som utbildningsdatorer, stöd för att lösenordsskydda anteckningar i Anteckningar-appen och sist, men inte minst, något som kallas för Night Shift.

Night Shift vad Apple kallar en automatisk funktion som efter en förutbestämd tid på kvällen börjar tona bort blått ljus från displayen (skärmen blir successivt gulare och gulare allt närmre läggdags du kommer). Detta då flera studier larmat om att det blåa LCD-ljuset kan göra att människor får svårare att somna.

Night Shift har i 9.3-betan hittills endast gått att ställa in i Inställningar-appen, men i och med den senaste betan visar Apple att de tror att de flesta kommer att använda funktionen; Night Shift går att stänga av och slå på direkt i Kontrollcenter. Tyvärr går det i alla fall inte i nuvarande utförande att justera styrkan för funktionen i Kontrollcenter.

Högst välkommet säger jag som många gånger under beta-perioden behövt slå av och på Night Shift manuellt av diverse anledningar.