by • 1 september, 2010 • NyheterComments (0)386

Ny tunnare iPod touch med bättre skärm

iPod touch

Gyro + Accelerometer iPod touch

Som traditionen bjuder får iPod touch samma specar som senaste iPhonen med allt vad det innebär med bättre skär och kamera.

Storleken

Något som den inte ärver av sin storebror/syster iPhonen är tjockleken. iPod touch är så betydligt tunnare att man efter tidigare version inte trodde den kunde bli tunnare. Jo då sade Steve Jobs och presenterade en 7 mm tunn tingest som i övrigt ser likadan ut som tidigare. Vikten är 101 gram.

Skärm och kamera

Retina-skärmen som vi alla lärt oss älska finns nu även på iPod touch och bara den är värt en uppgradering egentligen. Upplösningen är 960 x 640 med 326 pixlar per tum.

Kamera

Nu finns det en kamera både bak och fram. Den på framsidan är till för Facetime som nu även fungerar med iPod touch. Då det inte finns någon telefondel så får Facetime använda ditt Apple-ID för att identifiera din chattpartner i stället.

Kameran på baksidan fixar HD med 720p men också stillbilder med en upplösning på 960 x 720 pixlar vilket alltså är mindre än en megapixel. Blixt saknas.

Bilder geotaggas genom wifi-lokalisering.

I och med möjligheten att spela in film så fungerar nu också iMovie till iPod touch.

Spel

Steve Jobs passade också på att nämna i förbifarten att man säljer bättre än PSP och Nintendo DS kombinerat. Nu lär marknaden växa ännu mer då man stoppat in A4-processorn som ger betydligt mer vroom vroom.

Game Center kommer också till iPod touch och det är en tjänst som låter oss spelare bjuda in vänner samt hålla koll på varandras avancemang i form av poäng och achievements i spelen på App Store.

Batteritid

40 timmar musik och 7 timmar video fixar nya iPod touch.

Priset

  • 8 GB: 2295 kr
  • 32 GB: 3095 kr
  • 64 GB: 4095 kr

Tidigare var versionen med 8 GB en tidigare modell i jämförelse med sina två två syskon. Så är inte fallet nu då alla iPod touch är identiska bortsett från utrymmet.