Övrigt

Nytt försäljningsrekord för Apple

Under de tre första försäljningsdagarna sålde Apple cirka nio miljoner iPhone 5s/5c-enheter. Förra årets rekord på fem miljoner slogs därmed med råge.

Analytikerna var oroade huruvida Apple skulle lyckas med detta och vissa menade på att man eventuellt skulle kunna nå upp till sex miljoner så länge fabrikerna lyckades tillverka tillräckligt många.

Apple avslöjar inte hur fördelningen ser ut mellan modellerna men med tanke på att iPhone 5s inte fanns till direktförsäljning på Apples onlinebutiker vid lanseringen så gissar vi på att det gått åt en hel del 5c.

I jämförelse tog det Samsung Galaxy S4 lite mindre än en månad att leverera 10 miljoner enheter.

Uppdaterat: Enligt amerikanska siffror aktiverades det långt fler iPhone 5s jämfört med 5c. I exempelvis Japan leder iPhone 5s övr 5c med en faktor på passande fem. Läs mer hos localytics.com.

Uppdaterat 2: Som det mycket riktigt påpekas i kommentarerna nedan rapporterar Apple sålda enheter till slutkund medan övriga i branschen siffror innefattar alla enheter som levererats till återförsäljare.

[source:http://www.apple.com/pr/library/2013/09/23First-Weekend-iPhone-Sales-Top-Nine-Million-Sets-New-Record.html “Apple.com/pr”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!