Övrigt

Polagram – smidig framkallning av bilder från din smartphone

En rykande färsk tjänst för framkallning av bilder, från ett lika färskt franskt bolag, har traskat in på App Store och Google Play. Polagram, som tjänsten heter, är en app för enkel och smidig framkallning av bilder direkt från din iPhone eller Andorid-enhet. Vi har testat tjänsten och kan med glädje förmedla att det var en riktigt trevlig upplevelse.

Polagram som fototjänst är helt och hållet mobil – det går helt enkelt enbart att beställa bilder via tjänsten från en smartphone. Allt från uppladdning, val av bildtyp och betalning görs direkt i appen som designmässigt passar iOS 7 som handen i handsken.

Tjänsten är som sagt fransk, och därför är det Euro-valutan som gäller, men du kan betala dina beställningar både via betal- och kreditkort och PayPal. Vi kommer till prissättningen alldeles strax, men värt att nämna är – och något som är en fördel med tjänsten – att frakten inom EU alltid ingår i beställningen. Bilderna skickas i ett kuvert som är lite tjockare än vanligt (och oerhört stilfullt) och dimper rakt ner i brevlådan. I vår testbeställning tog det totalt inte mer än två dagar från beställning till leverans.

Läs vidare och ta chansen att att få testa tjänsten helt gratis.

Priser och format

I appen finns det fyra olika produkter att välja på för tillfället:

  • Polagram produkterPrints – vanliga fotoframkallningar i 3 olika format; Polaroid-stil, Classic (kvadratiska 10 x 10 cm) samt Regular (10 x 13 cm)
  • PolaSkins – “Skins” som klistras fast på baksidan av iPhone 4/4S och iPhone 5
  • PolaSticks – Ett set på 9 kvadratiska klistermärken
  • Large prints – Förstoringar på antingen 20 x 20 cm eller 20 x 27 cm

Alla bilder framkallas på “Fujufilm Crystal Archive Supreme Quality Photo Paper” (det är sant, det heter så) som är ett lite tjockare högblankt papper. Oavsett hur många produkter du köper är frakten kostnadsfri. Det finns dock ett minimum på hur många bilder du måste beställa i kategorin “Prints”. De första 5 bilderna kostar €4,49, vilket översatt blir runt 40 kronor. Efterföljande antal bilder kostar €0,39 styck – ca 3,50 kronor.

De tio bilderna vi i vår testbeställning beställde kostade alltså €6,44 – knappt sextio spänn. Bilderna vi beställde var alla ur kategorin Prints och i formatet Classic – perfekt för Instagrambilder samt bilder tagna med nya kvadratiska kameraläget i iOS 7.

Polagram iOS Snygg och lättanvänd app

Oerhört lätt att beställa

Beställningsprocessen i appen är barnsligt enkel. Du går steg för steg från att välja produkttyp, välja bilder och slutligen ange dina personuppgifter och lägga din beställning. Uppladdning av bilderna sker både över  WiFi och 3G-nätet, och alla dina personuppgifter du fyller i första gången kan du välja att spara i appen för framtida beställningar. Under hela processen ser du hela tiden totalkostnaden för din beställning.

Vi spred ut bilderna så att de bestod av fullformatsbilder som direkt i Polagram-appen beskurits till 1:1-ratio, kvadratiska bilder tagna med iOS 7 samt bilder från Instagram. För de sistnämnda bilderna, från Instagram, blandade vi bilder tagna direkt i Instagram-appen och bilder som importerats till Instagram. Skillnaden här är att det förstnämnda ger en upplösning på 2048 x 2048 pixlar, medan den sistnämnda metoden landar på 612 x 612 pixlar – en skillnad som definitivt syns på fotopappret.

I appen kan du välja om du vill ladda upp bilder från de album du har på din enhet eller om du istället vill ladda upp direkt från Instagram. En rekommendation är här att enbart använda bilder som finns på din enhet, och inte använda importeringsverktyget för Instagram, och det av samma anledning som beskrivs ovan med bildupplösningen.

Polagram 2Perfekt för oss småbarnsföräldrar

Överraskande bra kvalitet

Tre dagar efter beställningen lades via appen kom bilderna fram till brevlådan. Bilderna levererades i ett prydligt och uppseendeväckande rosa kuvert som i sig bidrog till en positiva upplevelse.

Själva bilderna kom precis som utlovat på ett lite tjockare kvalitetspapper från Fujufilm, och trots att ett flertal av bilderna var direkt från Instagram, i vad som egentligen anses vara en för låg upplösning för 10 cm stora bilder, såg överraskande bra ut.

Bra att veta är dock att om du “filtrerat sönder” dina bilder, det vill säga om du exempelvis tryckt på den automagiska förstärkarknappen i Instagram och om det har resulterat i korniga bilder, så kommer de inte se bra ut utskrivna i verkligheten. Skit in ger skit ut, som man säger, men även de bilder som var direkt importerade från Instagram, i upplösningen 612 x 612 resulterade inte i någon större katastrof. Skillnaden mellan dessa lågupplösta bilder och övriga testbilder är dock tydlig. Om du ska ge bort bilderna till farfar, moster eller andra nära och kära som inte har något supersinne för fotografisk kvalitet är det dock inget att oroa sig över.

De bilder som ser absolut bäst ut är de som är tagna med det nya kvadratiska kameraläget iOS 7 som också redigerats med filter från samma app. Dels är upplösningen lite högre än övriga, men filtrena som finns inbyggda i bildappen i iOS 7 verkar också resultera i bättre bilder med mindre risk för kornighet.

Polagram 1

Plocka en promokod och testa Polagram

Vi har två kuponger värda fem bildframkallningar ur produktkategorin “Prints”. Notera ditt intresse i kommentarsfältet nedan så handplockar vi två av er i på måndag kväll.

Polagram finns för både iOS och Android

iTunes Get it on Google Play

Läs också:

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!