by • 21 mars, 2009 • NyheterComments (2)334

Prosopagnosia fixar iPhotos ansiktsblindhet

Pros

Vi har tidigare berättat om att det gäller att ha rätt uppgifter på dina vänner i iPhoto för att länkningen i Facebook skall fungera. Nu har det kommit ett program som hjälper oss med detta genom att jämföra personers foto med samma namn i adressboken och automatiskt lägger in rätt epost-adress.

Det heter Prosopagnosia och är helt uppenbart den glömda länken mellan dessa båda program. Dessutom stödjer det Microsoft Entourage, Google Mail samt Mozilla Thunderbird.

Svenskutvecklat som det är var vi tvungen att fråga en av utvecklarna hur det gick till när de kom fram till att de skulle göra just Prosopagnosia.

– När de presenterade iLife 09 så såg jag framför mig att det skulle bli superlätt att ha sina faces kopplade till adressboken och i förlängnigen ladda upp till Facebook där den med hjälp av namn och email-adress fattar vilket face som hör till vem av ens Facebook-vänner. Men så var ju inte riktigt fallet.

Hur kom ni fram till namnet Prosopagnosia?

– Det är det latinska namnet för ansiktsblindhet, vilket ju är vad iPhoto lider av :)

Eftar att ha använt programmet ett tag är det en gåta för mig varför Apple inte redan infört Coverflow i iPhoto eller adressboken.

Proapagnosia hittas hos prosopagnosia.dessibelle.se.