by • 11 mars, 2009 • NyheterComments (1)413

Recension av Sennheiser MM 50-iPhone-hörlurar

 

mm50

Jag är nog inte ensam om att tycka att de medföljande hörlurarna till iPhone 3G suger. De sög även när de medföljde den första modellen men då var skillnaden att kablarna trasslade ihop sig så utomordentligt enkelt. Med de senare hörlurarna slipper man åtminstone det problemet men ljudkvaliteten i hörlurarna är usel och mikrofonen likaså.

Dags att göra något, således. Jag gick in till Telia-butiken i Kista Centrum och försökte köpa ett nytt trådlöst headset från Apple men där fanns inga att köpa. Däremot fanns ett tredjepartsheadset, berättade tjejen i kassan, och jag tänkte raskt på piratheadset:en för Nokia och Ericssons telefoner som man undvek som pesten i slutet på 90-talet.

Men på disken landade ett paket med texten Sennheiser på och då kände jag mig en aning lugnare. Jag slog till, trots den saftiga prislappen på 549 kronor inklusive moms, med förhoppningen att jag skulle höra mer musik och mindre av mina medpassagerare, motorbrus och annat på bussen. Och jag kan rapportera att det fungerar riktigt bra. In-ear-hörlurar, som modellen kallas, är inte för alla. Det känns en aning obehagligt i början men fördelarna är flera.

Jag har numera min iPhone på i princip lägsta ljudvolym, förut var volymen i princip i topp. Hörlurarna blockerar som sagt ut mycket av ljudet omkring dig och sitter man exempelvis i ett kontorslandskap och vill jobba ostört är detta en ganska billig men riktigt bra lösning.

Nackdelarna då? Man blir fortare “trött” i öronen, speciellt om man spelar lite för högt eller försöker köra hörlurarna så långt in i öronen som möjligt för att få det bästa basljudet från musiken. En annan nackdel som är mer av visuell karaktär är, givetvis, att hörlurarna är svarta och inte lika snygga som de vita. Å andra sidan syns det inte när de blir smutsiga vilket de vita lider ganska hårt av.

Sennheiser MM 50 är riktigt bra, till ett riktigt bra pris. Jag kan inte se att jag kommer att återvända till Apples orginallurar på väldigt länge, ärligt talat. Och detta är ett steg jag borde ha tagit för länge, länge, sedan.

Leverantör: Sennheiser
Pris: 549 kronor inkl. moms
Återförsäljare: Telias butiker, med flera

Skrivet av Joacim Melin, Macpro.se