Övrigt

Rykteskollen: LG G3 Pressbilder, specifikationer och presentationsdatum

Det är bråda tider i androidlägret och en mängd hårdvara presenteras just nu av de stora tillverkarna. Senast i raden är LG som kommer att presentera uppföljaren till det populära flaggskeppet G2 inom kort. LG har släppt datum för presentation av enheten och vi har fått tag i läckta pressbilder och specifikationer.

https://www.youtube.com/watch?v=83Xm26Zvo18

Officiella uppgifter

LG har släppt en 35 sekunder lång teaservideo på YouTube för att elda på uppståndelsen kring deras nästa flaggskepp LG G3. Vi får se små bitar av enheten tillsammans med sloganen “Simple is the New Smart” och .

I videon ser vi att stora delar av enheten täcks av vad som ser ut att vara borstad aluminium men som enligt rykten ska vara av polykarbonat för att hålla emot vatten och hårda stötar.

Videon avslutas med en inbjudan till den officiella avtäckningen av G3 som går av stapeln 27 maj 2014 klockan 20.00 svensk tid då vi alla kan följa den officiella avtäckningen i London via LGs G3-sajt.

Sedan tidigare har vi fått uppgifter om att LG har utvecklat en 5.5 tum stor QuadHD-skärm med 1440 x 2560 pixlar som skulle användas till deras nästa flaggskepp, vilket nu blir G3.

lg_g3_back

Läckta pressbilder

Phone Arena har fått tag i läckta pressbilder på vad som sägs vara LG G3. Enheten kommer enligt dessa bilder finnas tillgänglig i tre färger, svart, silver och guld.

Vi ser inte några volymknappar på baksidan av enheten som vi kommer ihåg från G2, om de inte döljs under högtalargallret som sitter runt en mystisk rund knappliknande bit som sägs ha med fingertrycksavkänning att göra.

Av bilderna att döma ser det inte ut som att några fysiska knappar är placerade mer traditionellt runt ramen.

lg_g3_silver lg_g3_gold lg_g3_black_top_render lg_g3_black

Specifikationer

GSM Arena har fått tag i en bild som visar LG G3 liggandes på ett kollegieblock där specifikationerna står nedskrivna. Från samma läcka har specifikationerna bifogats.

lg_g3_specs

Av dessa kan vi utläsa:

Skärm: 5.5 tum Quad HD 1440 x 2560 pixlar (Bekräftat av LG)
Processor: Qualcomm Snapdragon 805
Arbetsminne: 3GB RAM
Lagringsutrymme: 32GB
Kamera bak: Sony 13 MP med optisk bildstabilisering
Batteri: 3200mAh Utbytbart

lg_g3_battery

Evleaks har därtill hittat en bild som visar G3 där batteriet går att plocka ut, vilket är välkommet i dessa tider då tillverkare ofta väljer att kapsla in dessa.

En spännande lansering som vi efter succén med LGs förra flaggskepp G2 verkligen vill hålla koll på.

Missa inte presentationen 27 maj 2014 klockan 20.00 svensk tid hos LG.

Har du mer information om LG G3? Tipsa oss via vår tipssida.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!