by • 3 december, 2009 • NyheterComments (1)239

Så kan en digital tidning på den beryktade iTablet se ut

Som bekant är nätet fullt av rykten om någon form av Tablet från Apple. Ett av de senaste handlar om att Apple pratat med olika tidningskoncerner för att få fram innehåll som passar. Nu har Sports Illustrated tagit fram ett demo på hur det skulle kunna se ut.

De flesta tidningar är oerhört pressade över den så kallade tidningsdöden och det med all rätt, frågan är om lösningen är tablets, digitalt papper och allt annat som man funderar över. Min åsikt är att man måste släppa tanken på att få över tidningsformatet på något annat än just tidningsformat. Tidningars webbsidor skulle kunna vara så mycket mer innovativa än att bara föra över materialet från papperstidningen.

Ett exempel där man fick chansen till något sådant var när Sydsvenskan skulle göra om sin webbsida. Då utlyste man olika tävlingar för bland annat form och funktion. Podcast-gänget What’s Next gav då ett gäng trevliga förslag som skulle gjort sidan helt oumbärlig. Dessvärre avfärdades dessa med att de gärna hade kunnat få göra någon Photoshop i stället. Inget av idéerna implementerades i slutgiltiga sajten.