by • 2 augusti, 2009 • NyheterComments (2)217

Space Invaders – nästa generation!

space-invaders-iphoneDet har redan varit rätt många spelrecensioner på iLove den senaste tiden men vi kunde inte låta bli att lägga våra recensionsvantar på ännu ett riktigt underbart iPhone spel.

Spelets namn är Space Invaders Infinity Gene. Utvecklat av TAITO och släpptes på AppStore den 27:e juli.

Vi har för våra lite yngre besökare skrivit ihop en liten kortfattad historia vad Space Invaders är för typ av spel samt lite allmän historik om spelet.

Förhoppningsvis känner alla till Space Invaders men är det någon som inte gör det kan ni läsa vår lilla beskrivning nedan.

Space Invaders för AtariSpace Invaders är ett av dom första Shoot ‘em up spelen som producerats och sålts först som arkadspel och sedan släppts till flertalet andra enheter som bland annat Atari 2600, PC, Amiga och så vidare. Absolut första versionen av Space Invaders släpptes 1978.

Spelet var ett 2 dimensionerat skjutspel där man som spelare styr en laserkanon. Spelmekaniken gick ut på att man flyttade kanonen horisontellt fram och tillbaka längs nedre kanten på skärmen och samtidigt skjuter mot invaderande rymdvarelser som försöker ta över jorden.

För att försvara sig besvarar rymdvarelserna elden och spelaren blir helt enkelt tvungen att styra undan för att undvika att bli träffad och förlora spelet.

Spelet blev en enorm succé världen och ännu idag räknas som världens mest lyckade och populära Shoot ‘em up spel för arkad.

Nu när alla vet vilket spel vi pratar om kan vi börja med recensionen av självaste Space Invaders Infinity Gene.

spelets meny

Redan när vi startar spelet känner man lite skön retro-känsla i arkad-stick händerna.

Allt i spelet är byggt med vectorgrafik inklusive menyerna vilka TAITO verkligen gjort riktigt bra och passar alldeles utmärkt för iPhone’s Touch teknologi.

Allt eftersom du spelar dig igenom spelet förgrenas din huvudmeny och nya banor blir körbara med ett enkelt klick på din touchscreen väldigt smidigt och smart gjort.

Det är dock inte bara grafiken i spelet som gör att det fortfarande känns retro men ändå nytt och fräscht. Musiken är riktigt trevlig och känns lite som någon blandning av originalmusiken och techno vilket passar väl in i spelet då tempot kan vara tämligen högt.

Ett ordnat kaosEgentligen kan man säga att Space Invaders Infinity Gene är ett helt nytt spel med influenser av Space Invaders.

I detta spel är du inte längre en laserkanon utan ett rymdskepp som flyger fritt över hela skärmen och inte bara är låst till nedre kanten av skärmen som föregångaren var.

Spelet är helt enkelt Space Invaders som nu anlänt till nästa generations shot ‘em up spel där det är själva spelaren som förflyttar sig framåt och attackerar och inte det tvärt om.

Det är en stor variation på både banorna,fienderna och musiken i spelet och det blir aldrig speciellt monotont så man tröttnar utan går alldeles utmärka att spela bana efter bana.

Vanligtvis med nya spel i denna genre är problematiken att spelaren ibland kan få svårt att hinna reagera och se ordentligt på skärmen då den fylls av olika fiender och missiler.

Gällande Infinity Gene känner vi inte att detta är något större problem, det finns vissa tillfällen då det kan vara för mycket på skärmen men oftast går det väldigt bra och man hinner reagera innan man sprängs i bitar.

img_0057

TAITO’s anpassning av kontrollerna för iPhone är fenomenalt utförda och fungerar över förväntan.

Tillskillnad från många andra företag som släppt nya utgåvor av deras gamla spel med en virtuell arkad-stick så har utvecklarna för detta spel löst detta genom att låta spelaren ta sitt finger var som helst på skärmen och sedan flytta sitt rymdskepp genom att dra fingret det i den riktning man vill flyga till.

På detta vis skymmer man inget viktigt spelelement och är inte beroende av en liten virtuell joystick i vänstra hörnet som väldigt ofta tenderar att fungera otroligt dåligt.

Slutkommentarerna för detta spel är helt enkelt, köp spelet nu. Vi rekommenderar det för både nya och gamla spelare och tycker spelet är fenomenalt bra och riktigt välgjort.

Grafiken är riktigt bra med den behållna retrostilen och musiken samt kontrollerna är underbara så vi kan inte annat än att rekommendera detta spel för samtliga iPhone / iPod Touch -ägare.

Spelet kostar lite mer än de generella classic-spelen som finns på AppStore men då man får man ha i åtanke att detta är mer än en simpel nyutgiven utgåva av det gamla spelet. Space Invaders Infinity Gene egentligen ett helt nytt spel med ny spelmekanik, grafik och ljud.

Här kan du se ett gameplay klipp ifrån spelet.

Spelet kostar 38:- och kan köpas från AppStore.