by • 10 maj, 2010 • NyheterComments (1)289

Stanza kommer troligen inte till iPad

stanza

O’Reilly publicerar som bekant databöcker och har ett stort antal tillgängliga i App Store i form av iPhone-appar med boken inbakad i Stanza.

Denna lösning är inte aktuell till iPad då Stanza tydligen inte kommer att komma till denna enhet. Jag kontaktade O’Reilly om detta och fick som svar:

    Stanza that we use to wrap the ebooks in isn’t available as an iPad app, and they don’t seem to be working on one.

O’Reilly kommer istället att satsa på ePub formatet för sina böcker. Nu är detta såklart en bättre lösning genom iBook Store. Tyvärr finns dock inte iBook Store i Sverige. Jag återkommer i ett senare inlägg om hur man tar ut innehållet i en av dessa iPhone-appar och gör det till en ePub som du kan importera in i iTunes och synka in i iBook-appen på din iPad. På så sätt kan du redan idag köpa O’Reillys böcker genom App Store och läsa på iPad.

Nu kanske du undrar varför man ska köpa boken på App Store för iPhone till sin iPad när man kan köpa boken online i ePub format direkt från O’Reilly Store. Jag tar boken Cocoa and Objective-C: Up and Running som exempel. I deras online-butik kostar den $28 vilket är cirka 209kr. I App Store kostar samma bok 38kr. Antingen har jag fått det helt om bakfoten eller så kan man spara ca 170kr.

Detta inlägg är också publicerat på Teknikveckan.se