Övrigt

Tales of Monkey Island nu till Mac

The Secret of Monkey Island som utvecklades av Lucasarts släpptes år 1990 och blev genast en säljsuccé med flertalet uppföljare och som i ärlighetens namn grundade vad som idag kännetecknar ett peka-klicka äventyrsspel.

Lucasarts gjorde några tappra försök att släppa två nya äventyrsspel för några år sedan (Grim Fandango, Escape from Monkey Island) men tyvärr p.g.a.. bristande säljresultat tog spelstudion senare ett beslut att lägga ner sin verksamhet riktat för utveckling av äventyrsspel.

Många fans av peka-klicka äventyrsspel trodde här att historien för äventyrsspel hade nått sitt slut i och med Lucasarts beslut men som tur var slutade inte sagan här.

För några år sedan startades en ny spelstudio vid namn “Tell Tales”, denna spelstudio grundades av några utvecklare som tidigare arbetat på Lucasarts med just äventyrsspel. Bolaget lyckades mycket på grund av sina tidigare kontakter inom Lucasarts få rättigheter att utveckla och sälja Monkey Island och Sam & Max.

Så under förra året var det dags efter Tell Tales succé med Sam & Max att ta sig an Monkey Island vilket resulterade i en ny spelserie vars titel är “Tales of Monkey Island” och är uppdelad i 5 olika avsnitt och tack vare Tell Tales kan nu 2010 även vi Mac OS användare underhålla oss med detta fantastiska spel.

Tell Tale har nämligen portat samtliga spel i “Tales of Monkey Island” serien till Mac OS och skulle du äga Windows versionen av spelen sedan tidigare är det helt kostnadsfritt att ladda ner samtliga avsnitt i serien för Mac OS.

Vill du köpa spelen kan du göra detta direkt på TellTale’s sida för endast 34.95$.

YouTube, Tales of Monkey Island Trailer

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!