by • 3 mars, 2009 • NyheterComments (1)177

Uppgraderad Mac Pro

Då kom den äntligen, den uppgraderade Mac Pro. Den slog ner med dunder och brak i Apple Store och världen häpnar! Not! Det blev faktiskt inte någon särskild förbättring utan också mindre uppgraderingar.

Man har här tryckt in Intels nya Nehalem-baserade Xeon-processorer som kommer på 2,26 GHz respektive 2,66GHz. På båda modellerna kan man dock välja att få upp till 2,93 GHz-processorer. Den första modellen har dock endast en processor med fyra kärnor medan den andra kommer med två fyrakärniga processorer.

Den billigare av modellerna kan endast utrustas med 8 GB DDR3-Minne (kommer med 3 GB som standard) medan lyxvarianten (kommer med 6 GB som standard) kan ha 32 GB som tidigare.

Båda modellerna får dock mycket bättre grafikkort i form av Nvidias GeForce GT 120 på 512 MB. Om man är i behov av extrem grafikkapacitet kan man även välja att bestycka Mac Pro:n med ATI Radeon 4870. Maxa utrymmet kan man göra med fyra hårddiskar på 1 terabyte vardera. Du får dock hosta upp hela 27000 kronor för den billigare modellen och 35000 kronor för den åttakärniga varianten. För övrigt finns det också nu en Mini Display Port på maskinen.