by • 27 februari, 2009 • NyheterComments (7)190

Vilket ramminne skall jag köpa?

Axel skriver ”Hej! Jag har länge funderat på att uppgradera mitt ramminne på min vita macbook som nu har 1gb ram till 4gb. Vilket minne rekommenderar ni i så fall att jag ska köpa.”

Först och främst bör man alltid ha så mycket minne det bara går att sätta in i sin dator – det förhållandevis låga priset på minne är ingenting jämfört med den prestandaökning du får. Är du osäker på vilken typ samt hur mycket din dator klarar av så rekommenderar vi Apple-history.com. Är du osäker på när den är köpt eller vilken modell du överhuvudtaget har, ta med datorn till butiken där du skall köpa minnet så vet de.

Det finns också en gammal sanning att du inte skall köpa ramminne via Apple Store på nätet. Detta är en sanning med modifikation då minne där på senare tid har blivit med rimliga priser. Men ofta lönar det sig att kolla med din lokala Apple-butik i stället, kanske hjälper de dig att sätta in det också.

Något särskilt minne är svårt att rekommendera men satsa alltid på så kallade original-minnen. Kollar du på minnet i en Mac idag kan det stå allt i från Samsung till Hynix.