Skrivet den 8 september 2018 kl 10:50 av Nyheter1 kommentar1433

Alla rykten om Apples kommande event (uppdaterad)
På onsdag smäller det

Nu är det inte många dagar kvar tills att Tim Cook går upp på scenen och visar upp höstens nya produkter, några av dom är redan läckta och nedan har vi sammanfattat allt vi kan vänta oss av eventet som går av stapeln den 12 september.

iPhone:

Sedan förra gången vi skrev om ryktena om Apples kommande modeller har det hänt lite mer och sidan 9To5Mac kom över bilder på både dom två kommande iPhone-modellerna med OLED-skärm samt en bild på Apple Watch Series 4.

Modellerna som Apple ryktas visa upp på eventet är uppföljaren till iPhone X som kommer utrustas med en OLED-skärm på 5,8 tum, 4GB RAM, upp till 512GB intern lagring, dubbla kameror på baksidan, batteri på 2700 – 2800mAh, snabbare Intel LTE modem med stöd för 4X4 MIMO och Apples A12-chip. Vi kommer även att se en större modell av iPhone X som även den har en OLED-skärm, 4GB RAM, upp till 512GB intern lagring, dubbla kameror på baksidan, batteri på 3300 – 3400mAh, snabbare Intel LTE modem med stöd för 4X4 MIMO och Apples A12-chip.

Den tredje modellen kommer vara Apples billigare variant som får en 6,1 tums LCD-skärm, 3GB RAM och enbart en kamera på baksidan. Även namnen på OLED-modellerna har läckt ut men om dom faktiskt stämmer vet vi först på eventet. Modellen med en OLED-skärm på 5,8 tum ryktas heta iPhone Xs och den större modellen får då namnet iPhone Xs Max.

Påstådda specifikationer på dom tre kommande modellerna.

The real deal, här är bilden som läckte som visar iPhone Xs och iPhone Xs Max.

Dessa bilder läckte nu i veckan och det påstås att detta är dom tre nya färgerna utöver guldversionen.

Apple Watch:

Som vi skrev ovan så har även en bild på den kommande Apple Watch Series 4 läckt ut och precis som tidigare rykten kommer klockan ha mindre sorgekanter och större skärm. Den lilla modellen går från 38mm till 39,9mm och den stora modellen går från 42mm till 45,2mm.

Någon ny information om funktioner har vi inte fått mer än att den nya modellen kommer få betydligt fler complications på urtavlorna och ett rykte som har florerat länge är att hjärtfrekvensen kommer mätas mer exakt i den kommande modellen samt en ny sensor som ska kunna upptäcka allvarliga hjärtproblem innan det är för sent.

 

The real deal – Här är Apple Watch Series 4

Mer skärm till folket och bort med sorgekanter.

Mer information kommer få plats på Apple Watch Series 4.

AirPower och AirPods:

När eventet drar igång kommer det ha varit ett år sedan dom visade upp AirPower, en trådlös laddare som ska kunna ladda både iPhones, AirPods och Apple Watch – samtidigt, och överallt på laddarens yta. Under årets gång har det varit väldigt tyst kring laddaren men tydligen så ska det ha varit svårt att hålla ned temperaturen på laddaren och jag tror Apple visade upp AirPower lite för tidigt. För att man ska kunna ladda sina enheter krävs en iPhone med stöd för Qi, Apple Watch Series 3 samt ett ännu inte släppt case till AirPods som även det väntas visas upp i höst. Utöver själva caset på AirPods förväntas designen på AirPods förbli densamma.

Den försenade AirPower som förhoppningvis är redo att hamna i konsumenternas händer.

Ny LED-lampa på framsidan och stöd för trådlös laddning.

 

Om vi har tur kommer även detta:

iPad Pro:

När det kommer till iPad Pro så pekar mycket på att surfplattan kommer att förlora mycket av sina sorgekanter genom att hemknappen plockas bort och den får istället FaceID. iPad Pro kommer likt sina föregångare komma i två storlekar 10,5 tum och 12,9 tum, men tack vare att mycket av kanterna försvinner så kommer båda modellerna vara lite mindre i storlek. iPad Pro ryktas även få rundade hörn precis som iPhone X och Apple ska även ha möblerat om sin Smart Connector och den kommer hittas nära lightningporten. Designen påminner även väldigt mycket om iPhone 4 med rundade hörn och platta sidor vilket är ett trevlig tillskott.

Det verkar inte bli några OLED-skärmar på iPad Pro-modellerna och flera rykten pekar även på att Apple kommer ta bort hörlursuttaget. iPad Pro ryktas komma i tre olika färger – guld, silver och space grey.

Renderingar som är baserade på tidigare rykten.

Det ser ut som att den utstickande kameran är här för att stanna.

Mac Mini:

2014 fick Mac Mini sin senaste uppgradering och då gjordes inget med designen utan man uppgraderade enbart komponenterna i datorn. Det finns väldigt lite rykten om en ny Mac Mini men dom få som finns pekar på en ny design, modernare komponenter och den kan även bli större och kraftfullare än tidigare modeller. Många har trott att Apple sakta men säkert fasar ut Mac Mini men både Tim Cook och Phil Schiller har uttalat sig att så inte är fallet:

Phil Schiller:

”On that I’ll say the Mac Mini is an important product in our lineup and we weren’t bringing it up because it’s more of a mix of consumer with some pro use. … The Mac Mini remains a product in our lineup, but nothing more to say about it today.”

Tim Cook svarade även på en kunds mail 2017 och skrev:

”I’m glad you love the Mac mini. We love it too. Our customers have found so many creative and interesting uses for Mac mini. While it is not time to share any details, we do plan for Mac mini to be an important part of our product line going forward.”

HomePod:

HomePod har ännu inte släppts i Sverige och det verkar som att det inte kommer att komma en uppdaterad HomePod i höst om man får tro ryktena. Däremot så ryktas det om att det Apple-ägda Beats kommer att släppa en HomePod-liknande högtalare som kommer att vara mindre och billigare än HomePod, och priset på högtalaren ryktas bli 199 dollar.

MacBook Air (?):

MacBook Air – om studenterna själv får välja. Ja det råder inga tvivel om att MacBook Air blev omåttligt populär att ha som studiekamrat världen över, men på senare tid har datorn inte fått speciellt mycket kärlek. Mycket pekar på att Apple kommer slopa MacBook Air och släppa en ny, billigare dator som är inriktad till just studenter – denna gång även med retinaskärm. Datorn ska enligt rykten kosta mellan 799-899 dollar och kommer använda sig av Intel’s Kaby Lake processorer.

Mjukvara:

Vanligtvis brukar dom nya uppdateringarna av mjukvaran släppas en vecka efter eventet och med största sannolikhet blir det så även detta år. Nedan kan ni klicka er vidare för att läsa mer om dom olika operativsystemen och dom nya funktionerna.

Bilder: Macrumors och 9To5Mac

En kommentar på Alla rykten om Apples kommande event (uppdaterad)

  1. Esse skriver:

    Hoppas hoppas induktionsladdningen på fodralet fungerar även på andra plattor.