Skrivet den 1 oktober 2018 kl 14:00 av NyheterKommentarer inaktiverade för Alla rykten om iPad Pro1729

Alla rykten om iPad Pro
Vi hoppas på ett event i oktober

Nu har dimman lagt sig rörande dom nya iPhone-modellerna iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR men några nya iPad Pro syntes inte till på Apples event. Mycket pekar på att vi kommer att få ett till event i oktober där Apple förväntas visa upp nästa generations iPad Pro. Så vad säger egentligen ryktena?

R.I.P Touch ID:

Det är väldigt mycket som tyder på att iPad Pro kommer få samma behandling som Apples telefoner där man tar bort onödiga sorgekanter, slopar hemknappen och välkomnar Face ID. Ryktena som talar för att iPad Pro får Face ID står Guilherme Rambo för som har hittat tecken på detta i koden till iOS 12. Utöver detta finns det även en bild begravd i iOS 12 där man tydligt ser att mycket av sorgekanterna är borta och även hemknappen.

iPad Pro krymper:

När man drar ned på sorgekanterna så finns det utrymme för att bibehålla samma skärmstorlek men göra chassit mindre och detta är något som den japanska sidan Mac Otakara påstår sig ha inblick i.

Den kommande iPad Pro med en skärm på 10,5 tum förväntas få följande mått: 247,5 mm på längden, 178,7 mm på bredden och 6 mm tjock. Detta går att jämföra med den nuvarande iPad Pron på 10,5 tum som är 250,6 mm på längden, 174,1 mm på bredden och 6,1 mm tjock.

När det kommer till den stora modellen på 12,9 tum så ser det ut som följande: 280 mm på längden, 215 mm på bredden och 6,4 mm tjock. Och idag har iPad Pro med 12,9 tum följande mått: 305,7 mm på längden, 220,6 mm på bredden och 6,9 mm tjock. Mac Otakara påstår även att designen kommer vara snarlik den vi hittar på iPhone SE som ni kan se på konceptbilden nedan.

Hörlursingången försvinner och likaså lightning:

Utvecklaren Steven Troughton-Smith stötte på en intressant sak i iOS simulatorn i Xcode där han noterade att det finns support för virtualisering av externa 4K-skärmar. Detta är ingenting som är möjligt med en lightning till HDMI-adapter men däremot skulle en USB-C adapter klara det utan problem. När det kommer till hörlursingången så är det den japanska sidan Mac Otakara som är i farten igen och påstår sig ha pålitliga källor som har bekräftat att den kommer tas bort.

Några sista saker:

Utöver ryktena ovan så pekar mycket på att smart connectorn kommer att flytta på sig på dom kommande iPad Pro-modellerna och detta gör man för att Face ID implementeras. Smart Connectorn kommer enligt flera rykten att flyttas från sidan och istället numera finnas i botten av iPad Pro som ni kan se på bilden nedan.

Det ryktas även att iPad Pro kommer skeppas med en 18W USB-C laddare som kommer ha stöd för snabbladdning och detta är något som nog många hade hoppats på att se även i kartongen till iPhone XS.

 

Så när kommer den?

I koden till den senaste betan till iOS 12.1 så nämns iPad och är märkt ”iPad2018Fall” vilket tyder på att Apple kommer att hålla låda en gång till under hösten och visa upp nya iPad-modeller. Tittar man på hur det har sett ut tidigare år så ser det ut att vi kan vänta oss ett event någon gång nu under oktober – förmodligen i slutet av månaden.

Comments are closed.