Skrivet den 20 maj 2019 kl 10:25 av Android, Huawei4 kommentarer1913

Din Huawei-telefon kommer inte sluta fungera
Play Store fortsätter fungera på existerande telefoner

Google Play Store och dess bakomliggande säkerhetssystem kommer fortsätta fungera för dig som äger en Huawei-telefon. Detta klargjorde precis Google via en tweet från det officiella Android-twitterkontot.

Uttalandet kommer som ett svar på det farhågor om att Huaweis telefoner helt kommer kopplas bort från Androids ekosystem så väl gamla som nya i och med USAs regerings svartlistande av den kinesiska giganten.

Huawei står för några av de bästa mobiltelefonerna på marknaden men utan tillgången till Google Play Store går det inte att sälja dem. Vidare har både Intel och Qualcomm sagt att man pausar samarbetet med Huawei i och med det nya dekretet.

Android i sig är open source och det finns möjlighet att uppdatera och fortsätta använda fritt för mobiltillverkaren och därmed erbjuda uppdateringar.

För närvarande så verkar det alltså riskfritt att köpa de Huawei-telefoner som finns på marknaden.

Kommentarer

  1. FredrikAndersson says:

    Puh, fick hem en Mate 20 Pro förra veckan efter att ha pillat på köpknappen nästan sedan release. Tycker det är en väldigt trevlig enhet, så hade varit tråkigt om den blivit obrukbar. Blev lite nervös när jag läste om detta,men nu kanske man kan andas ut?

  2. Esse says:

    Bara njut av en fin produkt :slight_smile:

  3. Hakan_Ander says:

    Vi får väl se hur länge detta kommer att hålla på. Trump och Xi Jinping får väl spänna musklerna lite så löser sig detta kanske snart

Fortsätt snacket i Bubblan!