Skrivet den 29 augusti 2019 kl 14:17 av AppleKommentarer inaktiverade för Apple lanserar nytt reparationsprogram för iPhone956

Apple lanserar nytt reparationsprogram för iPhone
Först kommer det till USA, sen fler länder

Apple meddelar idag i ett pressmeddelande att de kommer dra igång ett nytt reparationsprogram som gynnar verkstäder som inte är en auktoriserad Apple-partner.

Det nya programmet innebär att både stora och små företag kan få tillgång till reservdelar, utbildningar, manualer, och diagnostik likt de företag som är anslutna och är en auktoriserad Apple-partner. Programmet kommer att sjösättas i USA till en början men ska expandera till fler länder längre fram. Det kostar ingenting att gå med men ett krav är att man har minst en Apple-certifierad tekniker som kan utföra reparationerna.

Programmet kommer enbart gälla reparationer på iPhone-modeller och de som är anslutna kommer kunna ge service på enheter som inte längre omfattas av garantin. Apple har haft igång ett pilotprogram i Nordamerika, Europa och Asien som har varit lyckat, så nu går de live i USA.

I sitt pressmeddelande skriver de:

”To better meet our customers’ needs, we’re making it easier for independent providers across the US to tap into the same resources as our Apple Authorized Service Provider network, when a repair is needed, a customer should have confidence the repair is done right. We believe the safest and most reliable repair is one handled by a trained technician using genuine parts that have been properly engineered and rigorously tested.”

Källa Apple

Bryt isen i Bubblan!