Skrivet den 17 maj 2010 kl 12:05 av Tävlingar9 kommentarer415

Apple VS Adobe förklarad med Infographics

Adobe VS Apple

Infographics har blivit allt mer populärt ute på The InterWeb. Grafikern Enrique Serrano har skapat en som förklarar Apples och Adobes verbala krig angående Flash och iPhone OS. Vinklingen är helt klart till fördel för Adobe men även de åsikterna måste få komma fram.

Se hela (via Maximac)

9 kommmentarer på Apple VS Adobe förklarad med Infographics

 1. Daniel skriver:

  Det stora problemet som jag ser det nu är att jag vill kunna konsumera video nu, jag är ointresserad av hur marknaden ser ut om 5 år, teknik kommer och går, jag vill bara att det ska fungera.

 2. CJE skriver:

  WWW was designed for PCs using mice – not touch screen devices using fingers.

 3. CJE skriver:

  Man bör skilja på Flash och Flash. Alltså på interaktiva sajter (SWF) och rena videoklipp (FLV – flashvideo).

  Flashvideo känns ju rätt onödigt när vi har MP4-filformatet för video. SWF däremot, känns helt okej.

 4. Jessica Hanmeier skriver:

  Flash was designed for animating and interacting with vector graphics, not as a video container…

 5. Andreas Nilsson skriver:

  Håller med, Flash som videocontainer är för de flesta behov helt onödigt när HTML5 slår igenom. Video genom Flash ger dock fler möjligheter för back-end för sajter så som exempelvis Hulu. Men i det stora hela kommer det allra mesta att bli H.264 i HTML5 vilket bara är bra. Flash i video slog igenom helt enkelt för att det saknades en standard. Nu finns det en. Flash för interaktiva sajter är en helt annan sak.

 6. John Eriksson skriver:

  Det jag lärde mig av den där; Om man placerar 176 000 människor på varandra når vi månen. :)

 7. henriok skriver:

  Vad jag saknar är en graf som visar hur många telefoner som fixar Flash idag (exakt 0%), hur många webbläsare som fixar HTML5 och h264 år 2012 (jag kan bara gissa men Chrome och IE9 lär vara stora då, inkl iPhone och Android). En graf på hur många enheter (datorer, konsoler, kameror, mobiler, pda:er, fotoramar, TV-apparater osv) som klarar Flash vs h264 (miljarder vs bara persondatorer). En graf om visar hur många företag som utvecklar h.264 vs Flash (_många_ vs 1)

  Andreas: HTTP, HTML5 och MPEG4 ger många möjligheter för backend också. Jag tycker det är intressant att Hulu tycker att deras ”kunder” är mediabolagen, inte tittarna och att det redan idag på Hulus plattform går utmärkt att rippa video, så vilka skyddar de sig mot?

 8. Andreas Nilsson skriver:

  henriok, om jag fattade det rätt så var det inte bara säkerhet utan den variabla buffringen som kan ändras med tiden. Hulu om jag fattat det rätt sänker kvaliten på sändningen istället för att stanna och försöka buffra upp för hög kvalite och uppkopplingen försämras. Sen var det rapporterting av interaktion med annonser under sändningen. Hulu lever på annonser för att ge gratis tv så jag antar det är viktigt att kunna visa på effektivitet för att kunna ta betalt.

  Men Hulu är ju absolut en sån sajt som med tiden borde gå över till HTML5.

 9. CJE skriver:

  h264 är bara en codec – inte filformat :)