Skrivet den 12 januari 2019 kl 08:48 av AppleKommentarer inaktiverade för 2019 år modell av iPhone kan ha stöd för Wi-Fi 6416

2019 år modell av iPhone kan ha stöd för Wi-Fi 6
Grannens nätverk kan äntligen få bättre täckning.

Att namnen på de olika genarationerna av wi-fi har bytt namn från det logiska men omständiga ”802.whatnot” till ”wi-Fi X”är något vi är glada över. Nästa generations wi-fi som annars skulle ha kallats 802.11ax går under namnet Wi-Fi 6.

Analytikern Blaine Curtis gick igår ut och sa att Apples 2019års modell av iPhone kan få stöd för wi-fi 6. Den nya standarden kommer att ge högre datahastigheter, ökad kapacitet, bättre prestationer i miljöer med många wi-fi uppkopplade enheter, så som konserter & sportevenemang och det ska dra mindre batteri än tidigare generationer wi-fi.

Wi-Fi 6 ska även vara mer anpassat för de som har många wi-fi-uppkopplade enheter hemma. Wi-Fi 6 är inte helt färdigt utan planeras bli helt klart under 2019. Historiskt är detta inte något som har hindrat Apple från att implementera det innan dess i sina telefoner.

Till skillnad från hur lång tid Apple tog på sig att implementera 4G så kan vi misstänka att 5G inte kommer komma i nästa generations telefon men när det kommer till wi-fi är det annorlunda. Den wi-fi standard som kallas 802.11ac implementerade Apple redan 2013, innan den var helt färdig. Även om det i dag inte finns många routrar som stödjer Wi-fi 6 så kommer det under 2019 dyka upp fler och fler.

MacRumors

Comments are closed.